Positivt resultat för försörjningsstöd

Publicerad den 22 juni 2017

Efter årets första fem månader redovisar Timrå kommun 10 % lägre kostnader för försörjningsstöd. Det motsvarar 1,7 miljoner kronor jämfört med föregående år. I Timrå har man lyckats fokusera på rätt saker, vilket leder till att människor får sysselsättning.

Anledning till att mindre försörjningsstöd betalas ut är att man i Timrå kommun har en bra arbetsmarknad och ett nära samarbete med både Arbetsförmedlingen och det lokala näringslivet.

I Timrå kommun ligger arbetslösheten på 6,2 %, vilket är lågt om man ser till både länet, 8,9 % och riket, 7,5 %.

– Timrå kommuns arbetsmarknadsenhet gör ett fantastiskt arbete och i vår kommun omsätts arbetsmarknadspolitiken på ett bra sätt där medborgare går från bidrag till sysselsättning, säger Per-Arne Frisk (S), ordförande i Socialnämnden.

Noggranna handläggare

Dessutom är man duktig på att använda sig av så kallade extratjänster, arbete som erbjuds till arbetssökande som har svårt att få en fast anställning.

– Vi har lyckats fokusera på rätt saker och det goda resultatet visar också att våra socialsekreterare gör en noggrann och bra handläggning, avslutar Ronny Rönnbäck, verksamhetschef för individ- och familjeomsorg.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 22 juni 2017