Polisen flyttar in i kommunhuset

Publicerad den 3 oktober 2016
Måndagen den 3 oktober invigdes den nya lokalen för områdespoliserna i Timrå.

Under måndagen invigde kommunstyrelsens ordförande Ewa Lindstrand och Josef Wiklund, lokalpolisområdeschef, Medelpad, områdespolisernas nya lokal i kommunhuset i Timrå.

Kommunstyrelsens ordförande Ewa Lindstrand klippte bandet och talande om att öppna upp och skapa förutsättningar för ett tryggare samhälle:

– Jag är otroligt glad över att vi kommer att ha operativa poliser i kommunen. Det skapar trygghet för våra medborgare.

Det är sedan tidigare känt att polisen i Timrå ska byta lokal och enligt önskemål från polisens sida ville man hyra ett kontor i nära anslutning till de kommunala inrättningarna.

– Nu kan vi leva upp till de förväntningar som finns i Timrå, det vill säga att ha synliga poliser i samhället. Att vi finns i kommunhuset är en stor fördel. Vi får informella korta kontaktvägar som gör att vi på ett proaktivt sätt kan arbeta snabbare.

Områdespolisernas uppdrag

Områdespoliserna Lina och Ulrika håller på att göra sig hemmastadd i den nya lokalen i kommunhuset.

– De kommer att planera sitt arbete utifrån lokala problembilder och varva arbetet i både uniform och civilt. Dessutom kommer poliserna arbeta med trafiksäkerhetsarbete och möten med kommunen och näringsidkare, säger Josef Wiklund.

Invigningsceremonin avslutades med att Josef Wiklund och Ewa Lindstrand knöt ihop det avklippta bandet som en symbol på förening.

Träffa områdespoliserna

Nu på lördag, den 8/10, mellan klockan 10.00–13.00  har du möjlighet att träffa poliserna utanför Coop. Då genomför de en Medborgardialog där du som medborgare har möjlighet att tycka till.

Vad ska medborgardialogerna leda till?

Utifrån den lokala lägesbilden tar Polis och kommun fram konkreta aktiviteter för att öka tryggheten och minska brottsligheten, så kallade medborgarlöften. Medborgarlöften är en utveckling av dagens samverkanöverenskommelser mellan kommun och Polis. För kommunernas del kommer arbetet, tillsammans med andra underlag och statistik, att föras in i handlingsprogram för trygghet och säkerhet.

Mer information, kontakta: Josef Wiklund, 
Lokalpolisområdeschef telefonnummer: 010-56 804 80

Ewa Lindstrand, kommunstyrelsens ordförande, telefonnummer:070-551 85 58

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 24 augusti 2017