Ökat tryck på snöröjningen

Publicerad den 2 januari 2018 snö3.JPG

Under den senaste veckan har det kommit mycket stora mängder snö och regn i Timrå och läget på vägarna är besvärligt.

Vår entreprenad som ansvarar över snöröjningen kör för fullt med alla tillgängliga resurser och personal. Arbetet fortsätter oavbrutet till vägarna är återställda.

Prioriteringsordningen

Timrå kommun har en tät dialog med entreprenören. Prioriteringsordningen är att de i första hand ska snöröja vägarna, framförallt huvudgatorna, så att de går att köra på.

När det inte snöar eller regnar prioriteras breddning av vägar och att ta bort snö som är trafikfarlig, exempelvis skymmer sikten. Därefter kommer gång-, cykelvägar och trottoarer att rensas.

Vi och entreprenören får många samtal från medborgare om bland annat igentäppta infarter till fastigheter. Uppdraget är att röja bort snön på vägen. Det innebär dessvärre att det blir en plogvall in till fastigheterna längs vägen. Den vallen måste respektive fastighetsägare ta hand om. Det är tungt, jobbigt och besvärligt på många sätt och vi har förståelse för att det inte uppskattas. Är det halt på trottoaren utanför en fastighet är det fastighetsägarens ansvar att sanda. Samma gäller för snö. Är det snö som täpper igen infarten är det fastighetsägarens ansvar att ta bort den.

Mer snö och regn

Väderprognosen säger att det kan komma mer snö men även regn då det blir milt, de närmaste dagarna kommer det att ta tid innan vägstandarden är normal.

Vi uppmanar alla att ta det lugnt i trafiken och att inte köra i onödan. Färre bilar på vägarna gör att röjningsarbetet går lättare och snabbare.

Kollektivtrafikens vägar är prioriterade.

Länkar

Ska du ut och resa kollektivt, titta gärna på  www.dintur.se

Håll koll på väderläget: www.smhi.se

Mer information:

Jan Eriksson, avdelningschef gator- och trafik, tfn: 060-16 32 24

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 2 januari 2018