Vardagens hjältar!

Publicerad den 2 februari 2018 Snöröjande traktor som höjer skopan i snöväder. Person står och betraktar.
Fotograf: Markus Lundholm, www.markuslundholm.se

Vi är Timråbornas vardag. Kommunens tjänster är grundförutsättningen för att vardagslivet ska fungera. När extremvädret slår till, då sätts just detta på prov. Och ja, vi står pall. Tack vare vardagens hjältar så får de som är i stort behov av hemtjänst hjälp, skolor och förskolor hålls öppna och vägarna snöröjs.

Jag är oerhört stolt över att få arbeta med och för Timrå kommun. Denna stolthet blir särskilt påtaglig när vi sätts på prov.

Snöovädret den 1 februari var extremt, vi var förvarnade och beredda. Kommunens tjänstemannaledning sammanträdde kort på onsdagseftermiddagen och stärkte beredskapen. SMHI gick ut med en klass 2-varning med ca: 30-60 cm snö längs Norrlandskusten.

Vi beslutade att bedriva ordinarie verksamhet enligt plan, i enlighet med 6 andra av länets kommuner. Inga stängda skolor eller förskolor, ökade resurser i snöröjningsarbetet och med prioriteringar samt särskilda insatser inom hemtjänsten.

Såhär på torsdagskvällen kan jag konstatera att vi verkligen har klarat verksamheten. Visst, det har varit ansträngt. Många elever har inte kommit till skolan, inte heller all personal har kommit till sina arbeten. Det har varit besvärligt med framkomlighet och hemtjänsten har verkligen fått kämpa för att tillhandahålla den omsorg som våra medborgare är berättigad till.

Vi har klarat vardagen för Timråborna, och detta med bravur!

Det är tack vare vardagens hjältar, ni som har snöröjt och tillsammans med våra entreprenörer hållit vägarna fria och förhindrat tak från att falla in på våra anläggningar. Tack vare hemtjänstpersonal som kliver fram och gör mycket mer än vad som förväntas under ett vanligt arbetspass, skottar sig fram till de som har vårdbehov och självständigt tar sig fram trots mycket besvärligt väglag. Och i förskolor och skolor har verksamhet bedrivits för de barn som kommit på plats, och naturligtvis har vi ordnat hemtransport när ingen annan lösning stått till buds.

Ett stort tack till er alla!

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 4 maj 2018