Återställningsarbetet efter klass 2 varningen

Publicerad den 2 februari 2018

Onsdagen den 31 januari förbereddes Timrå kommuns tjänstemannaledning på klass 2 varningen. Det skulle komma upp till 30-60 centimeter snö samt östliga vindar.

Timrå kommuns tjänstemannaledning tog beslut om att fortsätta arbeta i linje, det vill säga att alla verksamheter ska vara igång. Tjänstemannaledningen deltog under onsdagen, torsdagen och fredagen i samverkansmöten som Länsstyrelsen kallade till. Dessutom har Timrås tjänstemannaledning haft interna avstämningsmöten för att ta beslut utifrån väderläget.

Barn – och utbildningsförvaltningen

Timrås förskolor och skolor har haft verksamheten öppen. Elever som inte kunde ta sig till skolan och rapporterade frånvaro på grund av vädret, har fått giltig frånvaro.

Socialförvaltningen

Hemtjänsten och nattpatrullen gjorde noggranna förberedelser enligt sina rutiner för att hjälpa sina brukare dag som natt. Det har varit påfrestningar och förseningar men inget som påverkat våra brukare.

Kultur- och teknikförvaltningen

De senaste dygnens kraftiga snöfall och hårda vindar har gjort att det varit extra hårt tryck på snöröjningen i kommunen. Samtliga av kommunens snöröjare, entreprenörer samt extra resurser har varit utkallade för att kunna hålla vägarna öppna. Läget har varit minst sagt pressat och reaktionen från kommunens medborgare har varit blandade. Klagomål och missnöje har kommit fram genom kommentarer på kommunens facebooksida. Men det finns också medborgare som uttryckt förståelse för läget och kommit med en hel del beröm.

Just nu är det fokus på efterarbete runt om i kommunen. Kommande veckor när det inte snöar kommer kommunen bland annat att forsla bort snö och siktröja. Detta innebär att det kommer att fortsätta att vara trångt på bostadsgator. 

Kommunikation och marknad

Kommunikationsverksamheten har omvärldsbevakat och svarat på frågor från medborgare i sociala kanaler. Deltagit i samverkansmöten och informerat på externa webben, på Facebook och över telefonen. 

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 4 maj 2018