Internutreder skattepengar till privata anläggningar

Publicerad den 3 maj 2017

Onsdagen den 26 april fick kommunchefen kännedom om att konsultkostnader för ritningar av en privat anläggning, en villa, har förts på kommunala investeringsobjekt.

Nu har kommunchefen startat en internutredning för är att noggrant utreda om det finns kopplingar mellan tjänstepersoner på kommunen och villan i fråga. Men även för att se om det finns fler exempel på timmar för privata anläggningar som förts på kommunala objekt. 

Sammantaget rör det sig om ett tiotal timmar för arkitekt- och konstruktionsritningar där det finns misstankar om att de förts på kommunala investeringsobjekt. Det hela upptäcktes av konsultfirman vid internkontroll och de tog kontakt med kommunchefen i Timrå.

Detta är otroligt allvarligt, att skattepengar går till privata anläggningar. Kommunchefen har intervjuat ansvariga tjänstepersoner intervjuades samt säkerställde datatrafik. Nu inleder avtalad revisionsfirma ett tilläggsuppdrag att utreda frågan.

Det inträffade är polisanmält, ansvarig konsult på konsultfirman och tjänsteperson med ansvar för de kommunala investeringsprojekten är avstängda från arbete under utredningsperioden.

Mer information:

Andreaz Strömgren, 060-16 31 23

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 4 maj 2018