Välkommen hemsjukvården

Publicerad den 28 februari 2014 xhemsjukvården 156.JPG

Idag välkomnade vi hemsjukvården men blommor, tal och cider i glasen. Det var Per-Arne Frisk, socialnämndens ordförande som höll invigningstalet följt av Erik Grundström, förvaltningschef och Birigtta Andersson, verksamhetschef.

- Det känns skönt att vi äntligen har gått i mål med det här projektet och jag är väldigt glad för jag tror att hemsjukvården kommer bli så bra för våra brukare, säger  Frisk.

Hemsjukvården

Det var den tredje februari i år som kommunen tog över ansvaret för hemsjukvården från landstinget.  Det innebär att när du inte själv eller med stöd kan ta dig till hälso/vårdcentral kan du få hjälp i hemmet från kommunen så länge behovet finns. Då kontaktar du din hälso/vårdcentral som tidigare så förmedlar de vid behov din nya kontakt med hemsjukvården.

Kommunens nya ansvar 

Kommunen tar över de hälso- och sjukvårdsuppgifter i hemmet som har utförts av distriktssköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast. 

Ansvaret gäller alla personer, oavsett ålder och sjukdom/diagnos.

  • hela dygnet och årets alla dagar
  • planerade och akuta hälso- och sjukvårdsinsatser i hemmet 
  • förskrivning av vissa hjälpmedel.

Under dagen var även kommunstyrelsens ordförande, Ewa Lindstrand med.

- Det är glädjande att vi har fått en sådant trevligt gäng och jag hoppas att de ska trivas på sin nya arbetsplats.

Totalt har man anställt 8.8 heltidstjänster och verksamheten är samlad på Terminalvägen 12 och områdeschef är Ing-Britt Madsen. 

 

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 4 maj 2018