Nu kommer barnkortet som gäller på alla bussar i Timrå kommun

Publicerad den 30 maj 2018 blommor_vivsta 123.jpg

1 juli 2018 lanserar Din Tur en ny biljett för barn och ungdomar 7-19 år i Timrå kommun. Barnkort Timrå är kostnadsfritt och gäller för obegränsat antal resor på Din Turs bussar inom hela Timrå kommun.

Barnkortet gäller i Timrå kommun

Alla barn och unga i ålder 7-19 år som bor i Timrå kommun får kortet postat till sin hemadress innan 1 juli. Barnkortet är personligt och gäller för obegränsat resande på Din Turs bussar och anropsstyrd trafik inom Timrå kommun. Man kan inte resa med kortet på tåg eller annan busstrafik som till exempel Y-buss.

Tappar man bort sitt barnkort får man ansöka om ett nytt till en kostnad av 200 kronor.

Gäller ej över kommungränsen

Man kan inte resa med kortet över kommungränsen. Men man får resa på kommunöverskridande linjer om resan enbart sker inom Timrå kommun.

Nuvarande skolkort

Nuvarande skolkort gäller till vårterminens slut. Barnkortet ersätter sedan det nuvarande skolkortet om du reser inom kommunen och är 7-19 år. De som har kommunöverskridande resor eller inte är 7-19 år behöver fortfarande ha ett skolkort.

För barn som inte fyllt 7 år gäller Din Turs länsövergripande familjeerbjudande som innebär att en ungdom, vuxen eller senior får ta med sig upp till två barn, under sju år, som reser gratis. Barn under 7 år som reser ensam måste ha en biljett.

Läs mer om skolkort härhttps://www.dintur.se/nytt-fran-1-juli-barnkort-i-timra-kommun/

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 25 februari 2019