Mjällådalen kan bli utsedd till Sveriges vackraste natur

Publicerad den 17 juni 2016 Mjällån - förminskad 20.jpg

Sverige hyser många olika naturtyper och de är vackra allihop, på olika sätt. Men vilken naturupplevelse får ditt hjärta att slå hårdast? Så skriver tidningen Sveriges Natur som utlyst en tävling om att utse landets vackraste natur. En av de tio platserna är Mjällådalen som ligger i Timrå kommun och nu kan du rösta på din favorit!

Tidningen har inbjudit sina läsare att skicka in förslag på vilka naturmiljöer de anser vara vackrast. Sedan har en jury bestående av Sveriges Naturs redaktion och naturkännaren Martin Emtenäs vaskat fram tio finalister.

På Svensk naturs hemsida säger Martin Emtenäs:

– Efter nogsamt diskuterande och en sluten omröstning har juryn kommit fram till 10 finalister i tävlingen Sveriges vackraste natur 2016. En rolig och bitvis svår uppgift! En stor mängd platser var nominerade (även om det givetvis var en bråkdel av alla vackra platser som ryms i vårt land). Den slutgiltiga listan representerar en stor mängd naturtyper spridda över hela landet. En del klassiska platser och några mer oväntade. Gemensamt för alla är att de är platser som många har varma känslor för. En del är skyddade redan idag, andra saknar skydd.

Tio områden är nomiernade

De tio områdena som gör upp om att vara Sveriges vackraste plats är; Höga kusten Kebnekaise med Tarfala, Tandövala, Kinnekulle, Blekinge skärgård, Mjällådalen, Ramsvikslandet med Öbergs Tånge i Bohuslän, Ölands södra udde, Söderåsens nationalpark och Skierfeklippan, Sarek.

Omröstningen pågår till och med den 15 augusti.

Rösta här: http://www.sverigesnatur.org/natur/sveriges-vackraste-natur/

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 17 juni 2016