Klass 2 vädervarning - läget i Timrå

Publicerad den 1 februari 2018 snö3.JPG

Uppdaterad information med anledning av klass 2 varningen.

Läget i Timrå kommun

Förskolor och skolor
Alla skolor och förskolor är bemannade och håller öppet. Verksamheten idag kommer anpassas efter förutsättningarna. Frånvaro från skolan ska anmälas som vanligt. Om du är frånvarande för att du inte kan ta dig till skolan på grund av vädret är frånvaron giltig.

Skolskjutsar och kollektivtrafik

All kollektivtrafik i hela Västernorrlands län med buss - landsbygdstrafik, tätortstrafik och skolbuss är inställd fram till fredag 2 februari kl. 05:00.

Enligt senaste uppdateringen från DinTur ska busstrafiken börja köra igen från fredag 2 februari kl. 05:00. Information om trafikstörningar finns på www.dintur.se. Du kan även hålla koll på trafiksituationen via lokalradion.

Snöröjning

Prioriteringsordningen är i första hand huvudgatorna, så att de går att köra på. Därefter prioriteras breddning av vägar och att ta bort snö som är trafikfarlig, exempelvis skymmer sikten. Därefter kommer gång-, cykelvägar och trottoarer att rensas. Röjningen kommer tar längre tid än vanligt. Samtliga resurser är utkallade.
Kraftiga vindar gör att det bildas drivor och snörök.

Länsstyrelsens allmänna rekommendationer

En allmän uppmaning är att inte bege sig ut på vägarna om det inte är nödvändigt.  Om du måste ge dig ut i trafiken så håll avstånd. Ifall du blir stående är det bra att du har med dig mobiltelefon, vatten, filt och varma kläder, frukt eller annat. Och se till att ha ordentligt med bränsle i bilen för att kunna hålla bilen varm. Håll dig uppdaterad om trafikläget på Sveriges Radio P4. Du kan också följa trafikläget på Trafikverkets webbplats. Inställda eller försenade tåg, bussar och flyg är tänkbara konsekvenser av snöfallet vilket kan innebära att man inte kommer fram den tid man beräknat. Kolla med det bolag du reser med kring din resa.

Det kan även bli strömavbrott till följd av ovädret. Se gärna över vad du har hemma för att klara ett strömavbrott. Tappa upp vatten i flaskor, se till att ha ljus och ficklampor tillgängliga. Och glöm inte att ladda din mobil.

Du kan också följa trafikläget på Trafikverkets webbplats. Inställda eller försenade tåg, bussar och flyg är tänkbara konsekvenser av snöfallet vilket kan innebära att man inte kommer fram den tid man beräknat. Kolla med det bolag du reser med kring din resa. Det kan även bli strömavbrott till följd av ovädret. Se gärna över vad du har hemma för att klara ett strömavbrott. Tappa upp vatten i flaskor, se till att ha ljus och ficklampor tillgängliga. Och glöm inte att ladda din mobil.

31 januari 2018 - klass 2 varning

SMHI går ut med en klass 2 varning för mycket snö under onsdagen 31 januari.  Från onsdag kväll fram till torsdag kväll, i främst de östra delarna av Medelpad och Ångermanland, kraftigt snöfall som kan ge 30-60 cm, lokalt mer.

Dessutom frisk ostlig eller nordostlig vind som kan ge problem med drivbildning. I de västra delarna 15-30 cm. Fram till i kväll 5-10 cm snö.

Håll koll på väderläget:
https://www.smhi.se/q/Vivsta/Timr%C3%A5/2662483

Mer information om buss, bil och tåg:  http://trafikinfo.trafikverket.se/LIT/#url=Meddelanden

Håll koll på kolletivtrafiken:
https://www.dintur.se/

På din säkerhet.se finns tips på vad du bör ta med dig i bilen om du måste ut i trafiken. https://www.dinsakerhet.se/…/sno-och…/i-trafiken-pa-vintern/

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 2 februari 2018