Invigning av Timrå Värdshus nya lokaler

Publicerad den 9 januari 2017

Från gym till skolverksamhet – efter en hösttermin av intensivt ombyggnadsarbete är Timrå Värdshus redo att tas i bruk. Idag invigdes Värdshusets nya lokaler.

– Det händer saker i Timrå! Som entreprenör är det en spännande känsla. Jag såg möjligheter både i läget och i lokalerna, säger fastighetsägaren Jonas Olert.

– Jonas Olert är en av många fantastiska entreprenörer som verkar för Timrås utveckling. Hans engagemang och passion lyfter vårt näringsliv, säger kommunstyrelsens ordförande Ewa Lindstrand.

–Allt går åt rätt håll med våra strategiska satsningar för bättre skolresultat i Timrå. Värdshusets nya utformning kommer att hjälpa elever och lärare att nå våra gemensamma mål och vår strävan att vara en stark kommun i en växande region, säger kommunchef Andreaz Strömgren.
På plats för att fira de nya lokalerna fanns tjänstemän och politiker från Timrå kommun, samt representanter från BEKAB,  Granth Thornton vid och Nordea.

– Det är verkligen toppen att vi kan erbjuda en bra och trygg arbetsmiljö för både pedagoger och elever, säger Ann-Christin Isaksson förvaltningschef barn- och utbildningsförvaltningen.

En del av Timrå gymnasium

Värdshuset är en del av Timrå gymnasium och rymmer cirka 150 elever. Lokalerna består av 8 klassrum, ett uppehållsrum, mottagningskök, kontor och personalrum.
– Jag tycker att vi har skapat en fantastiskt fin skola tillsammans med våra lokala entreprenörer, avslutar Olert.

Vattenskada

Över en övergångsperiod kommer två verksamheter att samsas om lokalerna, på grund av en vattenskada i Fagerviks skola. När vattenskadan är åtgärdad kommer lokalerna att användas till undervisning av elever vid språkintroduktion.

Mer information

Ewa Lindstrand, kommunstyrelsens ordförande, tfn: 070-551 85 58
Andreaz Strömgren, kommunchef, tfn: 060-16 31 00
Jonas Olert, entreprenör, tfn: 070-522 78 25

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 9 januari 2017