Internutredning om skattepengar till privat anläggning

Publicerad den 3 maj 2017

Onsdagen den 26 april fick kommunchef Andreaz Strömgren kännedom om att konsultkostnader för ritningar av en privat anläggning – en villa – har förts på kommunala investeringsobjekt.

- Jag startade genast en internutredning. Syftet är att noggrant utreda om det finns kopplingar mellan tjänstepersoner på kommunen och villan i fråga, samt om det finns fler exempel på timmar för privata anläggningar som förts på kommunala objekt. Tills frågan är utredd kan vi inte säga vem som har ansvar för detta och var det har brustit, säger Andreaz Strömgren.

Det rör sig sammantaget ett tiotal timmar för arkitekt- och konstruktionsritningar där det finns misstankar om att de förts på kommunala investeringsobjekt. Det upptäcktes av konsultfirman vid internkontroll och de tog kontakt med kommunchefen i Timrå.

- Detta är otroligt allvarligt, att skattepengar går till privata anläggningar. Vi intervjuade snabbt ansvariga tjänstepersoner och säkerställde datatrafik. Därefter kontaktade jag avtalad revisionsfirma för ett tilläggsuppdrag att utreda frågan, säger Andreaz Strömgren.

Det inträffade är polisanmält, ansvarig konsult på konsultfirman och tjänsteperson med ansvar för de kommunala investeringsprojekten är avstängda från arbete under utredningsperioden.

Mer information:

Andreaz Strömgren, 060-16 31 23

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 14 augusti 2017