Giffarnas företagsnätverk belönar Timrås integrationsarbete

Publicerad den 30 september 2016 Eva Nyh Hedenberg från Bra Flyg bjöd in Timrå kommuns samordare Peller Sehlander och två killar som berättade om verksamheten.
Pelle Selander och två ensamkommande pojkar berättade om verksamheten då Eva Nyh Hedenberg böjd in vid nätverksträffen.
Fotograf: Hansi Fellbrink, Boxroom

Måndagen den 26 september när Gif Sundsvall mötte Häcken uppmärksammades Timrå kommuns integrationsarbete.

– Jag blev helt stum, säger en rörd Pelle Selander, som i måndags fick den glädjande nyheten att de får 25.000 kronor till verksamheten.

Föreläsning vid nätverksträff

I Gif Sundsvalls nätverkspartners ingår företag som träffas i samband med Giffarnas matcher för att nätverka, gör affärer och bygga relationer. Vid måndagens träff hade regionchefen Eva Nyh Hederberg från flygbolaget BRA, bjudit in Timrå kommuns integrationssamordnare för föreningslivet.

– Första gången jag hörde Pelle var på Frukostsoffan i Timrå. Då berättade han på ett engagerat och gripande sätt om arbetet som görs för att skapa delaktighet och förståelse mellan ensamkommande och samhället i stort.

– Vi känner att socialt ansvarstagande är viktigt därför vi valde på BRA att bjuda in Pelle och 30 ensamkommande barn för att se matchen, säger Eva Nyh Hederberg.

Pelle fick under kväll berätta om Timrå kommuns integrationsarbete som är kopplat till föreningslivet.

– Eva bjöd med mig och två av ungdomarna till Gif nätverket där vi passade på att berätta om hela vår resa – från att förstå det svenska språket, laganda till att utvecklas som fotbollsspelare.

Behov av stöd

– Jag tog även tillfället i akt och berättade om våra behov av utrustning, skor och kläder. Dessa idrottare har inga föräldrar som kan sälja bingolotter eller utföra andra föreningslivssysslor.

Det var då det hände. Nätverkets ordförande Hans Lindgren berättade den goda nyheten:

– Vi vill stötta det här fina arbetet som ni gör och nätverket har beslutat att skänka 25.000 kronor.

– Vad sa du! utbrast Pelle Selander.

– Nu blir det riktiga träningsoveraller till alla spelare och det känns fantastiskt roligt att vårt arbete uppmärksammas och sponsorer behöver vi hela tiden!

Det är andra gången som Gif Sundsvalls nätverkspartners stödjer socialt engagemang. Fösta gången skänktes ett motsvarande belopp till Giffarnas egna projekt, Back to basic, då man startade ett lag i div 7.

 Fakta/ Timrå kommuns integrationsprojekt

Syftet med projektet är att samordna integration och föreningsliv i kommunen för att skapa delaktighet och förståelse i Timrå kommun. Bakom projektet står SISU Idrottsutbildarna, Västernorrlands idrottsförbund och Timrå kommun.

Mer information:
Pelle Selander, Timrå kommun, samordnare integration och föreningsliv telefonnummer: 070-300 54 31

Hans Lindgren, ordförande, Gif Sundsvalls nätverkspartner, telefonnummer: 073-800 93 93

 Läs mer om GIF Sundsvalls arbete med samhällsansvar

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 18 augusti 2017