Välkommen på föreläsning om att förhindra våld

Publicerad den 14 september 2018 Barn som skriver att stoppa våldet med en infäld bild på föreläsaren Peter Svensson.

Peter Svensson från föreningen Huskurage kommer till Timrå för att prata om hur vi kan förebygga och förhindra våld i nära relationer. Föreläsningen är öppen för alla och vi bjuder på kaffe, te och någonting till.

Tid och plats

Välkommen till Vivansborg, den 2 oktober kl 12 - 13.30. Det är begränsat antal platser så anmäl dig genast!.

Bakgrund

Våld i nära relation är ett vanligt förekommande problem och omnämns idag som ett folkhälsoproblem som kan förekomma i alla typer av familjer. Våld påverkar människan negativt och våldets konsekvenser är många.

Fler insatser

Timrå kommun har fått medel beviljat från Länsstyrelsen för ett förebyggande arbete om våld. Projektarbetet startar med denna föreläsning. Sedan följer webb-utbildningar, aktiviteter och ytterligare föreläsning. Läs mer om projektet VI i Timrå här.

Föreningen Huskurage och föreläsaren

Huskurage är en ideell förening med målet att förebygga och förhindra våld i nära relationer genom att ge grannar verktyg att agera. Läs mer om Huskurage här.

Föreläsaren Peter Svensson har under de senaste sjutton åren arbetat med våldsprevention inom omsorgen, implementerat metoden MVP (Mentors in Violence Prevention) i flertalet skolor samt utbildat svensk elitfotboll i uppförandekoden. Han föreläser om normbrytande arbete samt machokultur.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 17 september 2018