Engagemang och delaktighet - röda tråden för Föräldramässan 2016

Publicerad den 21 maj 2016

– En bra dag med nöjda besökare. Vi hade verkligen prickat in bra bredd bland föreläsarna och det var syftet, något för alla! 
Så sammanfattar Britt-Louise Nyholm, samordnare för trygghet och hälsa Timrå kommun, Föräldramässan 2016 som i år genomförders på Timrå gymnasium tillsammans med Svenska kyrkan, Bilda och AB Timråbo.

Föräldramässan syftar till ge inspirerande verktyg i föräldraskapet. På föreläsningsscenen fanns Bengt Grandelius, författare, föreläsare och legitimerad psykolog. Bengt lyfte fram vikten av att våga säga nej och sätta gränser.

Hållbar livsstil

Därefter gick Anna Nygren, författare och livsstilspedagog, upp på scenen där hon redogjorde om konsekvenserna om den ständiga uppkopplingen och sömnbristen.
– Vi måste främja en hållbar livsstil, det vill säga att det viktigaste är att se till dom grundläggande behoven: sömn, rörelse och näringsintag. Då mår man så bra som möjligt och att det går så bra som möjligt, menade hon.

Släpp taget om mobiler och plattor

Sist ut var Ingegerd Gavelin som har arbetat med stöd till föräldrar i mer än 40 år och startade bland annat Föräldramottagningen i Sundsvalls kommun. Hon är också författare och mindfulnesslärare.
– Det är mycket som är trevligt här i Timrå men det finns det som är tufft också. Jag vill att mina åhörare ska förstå vikten av att lyssna på sina barn för de lever i kontakt med sina känslor och behov. Ett enkelt sätt är att faktiskt släppa taget om mobiler och plattor för att vara delaktiga här och nu i samtalet med sina barn.

Engagemang och direktkontakt 

Kommunstyrelsens ordförande Ewa Lindstrand summerar dagen som givande och tankeväckande:

– Jag tycker det är roligt att se att många deltar och att vi har bra föreläsare som kan ge konkreta verktyg som till exempel att sätta gränser. Sedan tycker jag det är viktigt och bra att polisen är här så att man direkt kan få en medborgardialog och tycka till om vad man vill förändra i vår kommun. Jag tycker det är en mycket bra uppslutning.

Mer information:

Britt-Louise Nyholm, samordare för trygghet och hälsa, telefonnummer: 060-16 31 00

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 21 maj 2016