Earth Hour, lördag 24 mars – släck lampan för klimatet du också!

Publicerad den 21 mars 2018 Earth Hour 2018.jpg

Nu är det snart dags igen för miljontals människor att visa sitt engagemang genom att släcka ljuset den 24 mars klockan 20:30 under en timmes tid, i världen största klimatmanifestation Earth Hour. Släck lampan för klimatet du också!

Internationell klimatkampanj

Earth Hour är en internationell klimatkampanj där alla kan delta och visa sitt engagemang för klimatet. Syftet är att skicka en signal till världens makthavare om att det är dags att ta klimatfrågan på allvar. Varje år släcker människor världen över sina lampor under Earth Hour.

Vad händer i Timrå kommun?

Kultur- och teknikförvaltningen kommer att släcka ner delar av gatubelysningen den 24 mars mellan klockan 20:30-21:30.

Årets tema

Temat för 2018 års Earth hour är "One planet life - Lev och ät inom ramen för en planet", och tar upp vår matkonsumtion. Förra året pratade vi om mat tillsammans med konsumtion, men i år går vi alltså djupare in i matfrågan. Vi kommer såklart även att lyfta de resterande ämnena Bilen, Bostaden, Börsen och Butiken, men att sätta störst fokus kring Biffen.

Nu räcker det inte längre med att halvera vår köttkonsumtion för att få ner matens klimatpåverkan på en långsiktigt hållbar nivå. Om vi ska hålla oss under 1,5 graders global uppvärmning så behöver vi minska vår köttkonsumtion ännu mer. Det är viktigt att vi samtidigt ökar mängden gröna proteiner så att vi får en näringsrik kost.

Läs mer på WWW Earth Hours webbsida.

Vill du veta mer? Kontakta Marie Blumenberg, klimat- och energirådgivare, telefonnummer: 060-16 31 87 eller Jan Eriksson, Förvaltningschef kultur- och teknikförvaltningen, telefonnummer: 060-16 32 24.

.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 22 mars 2018