Earth Hour, lördag 25 mars – släck lampan tillsammans med Timrå kommun!

Publicerad den 20 mars 2017 Earth Hour 2017

Lördag 25 mars, klockan 20.30-21.30 lokal tid, tar världen ställning för planeten under WWF Earth Hour – världens största miljömanifestation. Släck lampan för en ljusare framtid tillsammans med Timrå kommun!

För att uppmärksamma manifestationen kommer Timrå kommun att släcka ner delar av gatubelysningen mellan 20.30-21.30, lördag 25 mars. 

– Earth hour är en symbolisk handling som påminner oss alla om att vi kan vara med och påverka. Det sänder också en viktig signal till politiker om att vi vill se krafttag för klimatet och global rättvisa, säger Marie Blumenberg, energi- och klimatrådgivare i Timrå kommun. 

Internationell klimatkampanj

Earth Hour är en internationell klimatkampanj där alla kan delta och visa sitt engagemang för klimatfrågan. Syftet är att visa världens makthavare att det är dags att ta klimatfrågan på allvar. 

2016 slog Earth Hour ett nytt globalt rekord med 178 deltagande länder (172 länder 2015). Engagemanget var fortsatt stort i Sverige där 84 procent av Sveriges kommuner deltog.

Aktiviteter på förskolor och skolor

I alla kommunens förskolor och skolor serveras vegetarisk mat måndagen innan Earth Hour. 

Många förskolor och skolor engagerar sig inför klimatmanifestationen, och gör aktiviteter kring allt från energi till klimat och hållbarhet. En av de skolor som deltar i årets Earth Hour är Laggarbergs skola, som anordnar en förmiddag för att uppmärksamma klimatfrågan.

Årets tema

Temat för årets Earth hour är "Mat och livsstil för en globalt hållbar utveckling". Temat har fem fokusområden: biffen, börsen, bostaden, bilen och butiken. Årets kampanj har störst fokus på områdena biffen och butiken, det vill säga hur våra  mat- och konsumtionsvanor påverkar klimatet och de människor som lever i utsatta områden.

Här kan du läsa mer om Earth Hour 2017: http://www.wwf.se/wwfs-arbete/klimat/earth-hour/1415461-earth-hour-2017.

 

Mer information:

Marie Blumenberg. 
Energi- och klimatrådgivare, Timrå kommun.
Telefon: 060-16 31 87.

Jan Eriksson.
Avdelningschef väg och trafik, Timrå kommun.
Telefon: 060-16 32 24.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 24 augusti 2017