Brev till alla tonårsföräldrar

Publicerad den 8 juni 2017

I dagarna får alla föräldrar i Timrå som har ungdomar i årskurs 7,8 och 9 brev från Polisen och Timrå kommun.

Skolavslutning och sommarlov står inför dörren, de tillfällen på året då våra ungdomar dricker en stor mängd alkohol och många gör sin alkoholdebut. Du som förälder är den viktigaste personen i ditt barns liv! Vi vill därför ta tillfället i akt att ge dig som tonårsförälder lite viktig information och tips om vart du kan vända dig om du är orolig för din tonåring.

Så inleder Polisen och Timrå kommun det brev som i dagarna har skickas ut till alla föräldrar som har barn i årskurs 7, 8 eller 9 i Timrå kommun.

– Vi vill stötta och ge verktyg till föräldrar som bland annat upptäcker tillställningar där alkohol förekommer, säger Britt-Louise Nyholm, utvecklingsstrateg trygghet och hälsa.

– Skolavslutningen och sommarlovet kan vara tillfällen då man som ungdom provar tobak, alkohol och droger.

Langning, hemmafester, rökning och droger

Brevet tar bland annat upp inkörsportar till alkohol och tobak. Dessutom får man ta del av statistik från den senaste drogvaneundersökningen som genomförts bland timråungdomar.

Brevet är undertecknat av Josef Wiklund, lokalpolisområdeschef och Britt-Louise Nyholm samordnare för trygghet och hälsa, Timrå kommun.

Här kan du läsa brevet i sin helhet

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 8 juni 2017