Andreaz Strömgren blir ny kommunchef i Timrå

Publicerad den 20 april 2016 WAndreaz.jpg

Kommunstyrelsen tar formellt beslut i maj

– Vi kan verkligen föreslå en toppen-kandidat som ny kommunchef i Timrå kommun. Andreaz Strömgren har helheten i sitt ledarskap och erfarenheter från offentlig sektor. Dessutom blir han en viktig tillgång och motor i vårt visionsarbete, säger kommunstyrelsens ordförande Ewa Lindstrand.

– Det var en enhällig rekryteringsgrupp och jag är övertygad om att Strömgrens yrkeserfarenheter i kombination med hans utbildning blir en viktig tillgång i det vardagliga arbetet med att leda och styra organisationen åt rätt håll, säger Tony Andersson, oppositionsråd.

– Rekryteringensgruppen har gjort ett bra jobb och jag lämnar med varm hand över uppdraget till en mycket kompetent person, säger kommunchefen Stig Fagerström som går i pension våren 2017, och fortsätter:

– För nio år sedan anställde jag Andreaz som förvaltningschef. Då kom han direkt ifrån universitet och han tog sig an uppdraget med bravur.

Våren 2007 anställdes Andreaz Strömgren som chef för miljö- och byggförvaltningen. 2011 fick han ett erbjudande som miljödirektör på Sundsvalls kommun. Där stannade han till 2014 för ett nytt uppdrag som förvaltningschef på Ystad kommun.

– För nio år sedan satsade Timrå kommun på en ung och oprövad akademiker och disputerad forskare som miljö- och byggchef. Att få chansen att återvända till denna framåtsträvande organisation som kommunchef, nu med bred erfarenhet av kommunal verksamhet känns både utmanande och otroligt stimulerande, säger Andreaz Strömgren och fortsätter:

– Min yrkesmässiga passion ligger i att arbeta med demokrati och grundläggande mänskliga behov, och det får man verkligen göra på riktigt som kommunchef med det samlade ansvaret för den kommunala verksamhetens hela bredd.

– Jag är dessutom väldigt förtjust i att utveckla offentlig sektor och att göra det med ett utifrån och in-perspektiv. Vi är till för alla de som bor, verkar och vistas i kommunen. Då innebär det att vi måste utgå från deras önskemål och synpunkter när vi utvecklar verksamheten. Som kommunchef får jag verkligen utveckla organisationen med siktet inställt på att vara en möjliggörare i vision 2025, avslutar Strömgren.

Den 3:e maj tar kommunstyrelsen det formella beslutet och då återvänder Strömgren till Timrå som kommunchef med start 1 september 2016.

Mer information:
Ewa Lindstrand, kommunstyrelsens ordförande, telefonnummer: 070-551 58 85
Tony Andersson, oppositionsråd, telefonnummer:070-190 36 63
Andreaz Strömgren, telefonnummer: 060-16 31 00

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 4 maj 2018