Det går som en dans på Hagalids avdelning Rönnen

Publicerad den 27 mars 2014 rönnen.jpg

Ett tjugotal äldre damer, herrar, anhöriga och personal har samlats på Rönnen för att tillsammans med musikanter starta eftermiddagens dans. Musikerna kan hantera både dragspel, gitarr och gamla välbekanta visor. Personalen och en del av damerna har klätt upp sig med vackra hattar, frack och handväskor så med enkla medel skapas en festkänsla med musik, visor, applåder och dans.

Här strömmar minnen igenom alla när sången och musiken spelar. ”Ett glatt humör”, ”Fjällbruden”, ”Vi går genom daggstänkta berg” och andra sånger. Det gör att även den som sitter i rullstol och är 99 år vill vara med och delta och det går bra för här är personalen lyhörd.

Det vinkas mellan borden och ciderglasen höjs och det skålas med varandra när fikat dukas upp. Idag är det extra festligt med kaffe, cider och smörgåstårta.

Det här är en guldkantad vardagseftermiddag på Rönnen. Så här vill vi nog alla ha det när kroppen och minnet behöver det lilla extra för minnas glädjen av livets alla fester och kalas.

Här på Rönnen ordnas mera upplevelser att minnas genom, vad sägs om en stunds kafferep, syjunta, midsommarfest där personalen lånat ihop och klätt upp sig i folkdräkter för då blir en vanlig fika något helt annat.

Vid ett tidigare besök på Rönnen sitter en dam i papiljotter med en röd lång stickning i det hemtrevliga dagrummet. Här på Rönnen finns nämligen flera stickningar påbörjade i olika färger, som man lätt kan få i famnen och sedan sticka vidare på. För invanda rörelser ger trygghet och ro för själen.

En stor eloge till en lyhörd och engagerad personal och till deras chef som är med i vardagsarbetet.

Bild och text Inger Lithén

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 4 maj 2018