Nya kompisar! -Språkvänner i Timrå

nyakompisar_svart_logga.jpg

Nya kompisar! -Språkvänner i Timrå är ett sätt att mötas över kulturgränser och bygga broar mellan människor.

Att vara språkvänner!

Det globala löftet till världens befolkning till år 2030 är 17 globala mål för en bättre värld där ingen lämnas utanför. Mål 16 handlar om Inkluderande samhällen och mål 5 om Jämställdhet. Genom att bli språkvän bidrar du till ett bättre samhälle!

Målet med Nya kompisar!

Språkvänner i Timrå är att mötas över kulturgränser, bygga broar mellan människor och få ett större socialt nätverk. Vi pratar mycket om integration i samhället, genom språkvänner skapar vi möjligheter till integration. Mäjligheter till möten som leder till en tryggare vardag för alla! Språkvänner ger en chans att hitta nya vänner samtidigt som man utvecklas som person.

Vad gör språkvänner?

Språkvännerna träffas frivilligt och ideellt, det handlar om att umgås och ha trevligt. De som träffas bestämmer själva vad man vill göra tillsammans. Ni kan gå på promenader, ta en fika eller något annat som ni tycker är roligt. Projektet, tillsammans med samarbetspartners, kommer att erbjuda aktiviteter som är valfria att gå på. Så långt som det är möjligt matchas språkvänner utifrån intresse.

Hur får jag en språkvän?

Anmäl ditt intresse av att få eller bli en språkvän i vår e-tjänst. Kommunens samordnare kommer att kalla dig till en informationsträff och därefter matcha dig med en lämplig språkvän.

Vem kan jag kontakta?

Kadra Ismail, Integrationshandledare och samordnare för Språkvänner i Timrå
Mobil: 072-233 5757

 

Nya kompisar! -Språkvänner i Timrå är ett projekt, finansierat av Länsstyrelsen, som drivs av Timrå kommun från juni 2019 till december 2020. Samarbetspartners under projekttiden är Medelpads Räddningstjänstförbund, Premicare, Rädda Barnen, Svenska Kyrkan, Söråkers Folkets Hus, Tallnäs Hopp, Vandra i Timrå samt Västernorrlands Idrottsförbund. Projekttiden används till att starta en verksamhet för att sammanföra människor och genomföra aktiviteter tillsammans.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 28 augusti 2019