Tio unga Timrå-entreprenörer ska under några sommarlovsveckor prova på att driva företag

Publicerad den 3 maj 2016 Lars Backlund och Inger Forslund.jpg
– Jag är taggad för en fantastiskt rolig sommar, säger Inger Forslund, handledare för Sommarlovsentreprenörerna i Timrå.

I Timrå har ungefär 260 ungdomar fått sommarjobb på kommunen i år och tio av dessa ska få testa sina idéer under konceptet Sommarlovsentreprenör™ och driva ett eget företag under några veckor.

Inger Forslund, bor i Timrå och arbetar som handelslärare i Sundsvall, är handledare för sommarlovsentreprenörerna i Timrå och tror att detta kommer att bli en lyckad insats. Det är viktigt att uppmuntra entreprenörskap tycker hon.

– Jag tycker att sommarlovsentreprenörerna är ett mycket bra och viktigt, men framförallt roligt, koncept för våra ungdomar. Jag tror att det kommer utveckla både deras kreativitet och deras tro på sig själv, säger Inger Forslund och fortsätter:

– Sen hoppas och tror jag såklart att det här ska ge fler entreprenörer och egenföretagare på sikt här i Timrå, fortsätter hon.

Måndagen den 9 maj, kl. 15.00, kommer Inger och de tio sommarlovsentreprenörerna träffas i Näringslivskontorets lokaler på Terminalvägen 10. Även medarbetarna på kommunens näringslivskontor kommer att medverka på träffen.

På träffen får ungdomarna berätta om sina företagsidéer och har man ingen egen idé så kommer näringslivskontoret att hjälpa till att ta fram idéer.

– Själv är jag taggad för en fantastiskt rolig sommar! Att få vara med och lära ut entreprenörskap och se ungdomarna blomma ut i eget företagande, kan det bli bättre, avslutar Inger Forslund, handledare för Sommarlovsentreprenörerna i Timrå.

Mer information:

Inger Forslund, handledare Sommarlovsentreprenör
070-627 81 84

Inger presenterar upplägget för Sommarlovsentreprenörerna:

Den 9 maj kommer vi att träffa alla våra ungdomar som sökt till konceptet för en intervju där vi får chans att lära oss lite om varandra. Sedan kommer det även en informationsträff för deras vårdnadshavare den 23 maj.

Den 14 juni drar vi äntligen "igång på riktigt". Då startar vår superroliga kickoff vecka där vi kommer att arbeta med ungdomarnas idéer och kreativitet samt även ge dem kunskaper om att driva företag. Vi kommer att arbeta både inne och ute och praktiskt och teoretiskt samt att det kommer olika föreläsare och berättar om företagande och vad man bör veta om ex banken, skatteverket mm. 

Efter kick-off veckan så är det dags för ungdomarna att få testa sina vingar! De kommer då att driva sina företag under tre veckor men givetvis får de fortsätta längre om de vill! Under hela tiden kommer de att få stöd av oss handledare och vi kommer alla att träffas på morgonmöte ca 1 gång/v för att utbyta erfarenheter och ge tips och råd.

I augusti kommer det bli en stor avslutning där vi summerar den roliga sommaren och där ungdomarnas företag kommer visas upp.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 3 maj 2016