Timrås företagsklimat har stärkts

Publicerad den 25 maj 2016 chart (1).jpeg

Den 24 maj släppte Svenskt näringsliv svaren på årets stora enkätundersökning om företagsklimatet. Timrå kommun utmärker sig som en de få kommuner som förbättrat sitt sammanfattade resultat i jämförelse med övriga kommuner i Sverige.

Jättekul och en indikation på att vi är på rätt väg i kommunen. Betyget är ett resultat av de samlade ansträngningarna i kommunens förvaltningar, säger Peter Germer, näringslivschef i Timrå kommun.

Timrå kommun har som ett övergripande mål att vara topp tio i Sverige när det gäller service till företagen. I den delen av enkäten har Timrå förbättrat sitt resultat sedan förra året.

Vi är glada över att vi för första gången nådde en topp tio-placering 2015 och ambitionen är att vi ska bli stationära i den gruppen. Det handlar om ständiga förbättringar och en väl fungerande samordning av företagsärenden, kommenterar Germer. 

En del av enkäten handlar om attityder till företagande hos politiker, allmänhet, skola och medier. I alla de faktorerna har Timrå en uppåtgående kurva. Och bäst betyg från företagare får Timrå kommun i frågan som gäller kommunpolitikernas attityder till företagande.

 Det är fantastiskt roligt att vi tillsammans med vårt näringsliv i kommunen förstärker vårt företagsklimat ytterligare! Norrlands bästa företagsklimat och topp 10 i Sverige när det gäller service till företagen är det mål vi envetet strävar efter att uppnå! säger Ewa Lindstrand, kommunstyrelsens ordförande.

Även i den del av enkäten som fick sämst resultat totalt i Sverige visar Timrå kommun ett trendbrott. Den handlar om hur man som företagare upplever hur kommunen sköter sin upphandling. Timrås kurva pekar uppåt även där.

Vi är glada och stolta över enkätresultaten, säger Peter Germer, men det finns naturligtvis också förbättringsområden. Vi ser med spänning fram emot den slutliga rankingen som presenteras i september.

 

Här kan du läsa hela pressmeddelandet från Svenskt näringsliv.

Och här är hela resultatet av enkätundersökningen om företagsklimatet i Timrå och resten av Sveriges kommuner

Mer information:

Peter Germer, näringslivschef Timrå kommun: 070-300 00 72 

Anna Johansson Hedensjö, regionchef Svenskt Näringsliv Västernorrland: 060-16 73 03

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 25 maj 2016