Tempofylld frukost på Näringslivskontoret

Publicerad den 27 oktober 2017 Sanna Westberg, Cornelia Engblom och Elin Westberg
Tre elever från Timrå gymnasium som har valt att driva eget företag som projekt i skolan. De driver UF-företaget Elisacos.
Fotograf: Alexandra Kerttu

Drygt 80 personer besökte Näringslivsfrukosten på kommunens Näringslivskontoret den 27 oktober. En tillställning som innehöll allt från näringslivsparlament och bostadsbyggande till veganska praliner och deckarinslag. 

Näringslivschef Christian Söderberg rivstartade frukosten med att ta pulsen på Timrås näringsliv. Det händer mycket minst sagt och bland annat tog pratade han om att Timrå har länets lägsta arbetslöshetssiffror. Något som är starkt kopplat till ett starkt företagsklimat.

Handelskammaren Mittsverige och Landstinget Västernorrland startar under 2018 ett "Näringslivsparlament".

– Näringslivsparlamentet ger företag en möjlighet att ha en direkt dialog med politiker och svar direkt i bästa fall, sade Oliver Dogo, VD Handelskammaren Mittsverige.

Maria Lidgren, tillväxtchef Landstinget Västernorrland, pekade på några speciella ämnen för parlamentet att ta upp:

– Det kommer att fokuseras på fyra områden: infrastruktur, kompetensförsörjning, digitalisering och internationalisering, berättade Maria Lidgren.

Vill du vara med och representera näringslivet i parlamentet eller vill veta mer. Läs mer här!

Per-Arne Olsson, ordförande för AB Timråbo, drog både historik och framtidstänk när det gäller Timrås bostadspolitik. Det nya höghuset som just nu byggs mitt i Timrå är helt klart årets snackis vad gäller bostadsbyggande. Läs mer om hur bygget fortlöper på www.timrabo.se

Vi blev riktigt varma i kläderna av Elin Vedins företagspresentation. Hon driver Rörelse- och rehabkliniken i Timrå och håller till tillsammans med Etic i Medborgarhuset. Hon tog över en befintlig sjukgymnastik genom ett lite annorlunda sätt. Kliniken som skulle säljas gick ut på auktion med så kallad "blind budgivning". Hör Elin berätta om det från webbsändningen (länk längst ner).
Här kan ni se hur Elin och hennes sambo, Sveriges bästa Vasaloppare, Markus Ottosson fick alla i lokalen att göra en "Kiruna". Länk till Kiruna.

UF-företaget Elisacos presenterades av grundarna Sanna Westberg, Cornelia Engblom och Elin Westberg. De studerar på Handelsprogrammet på Timrå Gymnasium. Deras affärsidé är:

Vi har skapat Elisaco's Praliner för att vi vill ge våra kunder en lyxig smakupplevsle med ekologiska veganska råvaror. Vi vill också vara med att bidra till organisationen Havet.nu genom att skänka en del av intäkterna. I och med det så har vi också valt att använda oss av miljövänliga förpackningar!

Deras idé ligger verkligen i tiden med mer medveten konsumtion. Här är deras facebooksida. 

Toppen Timrå delades ut till Petronella Bylund som driver Vivsta Destilleri med motiveringen:

"För att ha satt Timrå på kartan genom att vara världens nordligaste och Sveriges minsta destilleri. Utvecklingen av verksamheten har gått framåt och nu erbjuds även romprovningar på Vivstavarv. Med ditt svenska hantverk inspirerar du och visar mod i en tuff bransch som sticker ut i näringslivet.
Tack för att Du bidrar till att göra Timrå Toppen!"

Här kan du se Näringslivsfrukosten i sin helhet i efterhand:
http://www.timra.se/naringsliv-och-arbete/Aktuellt/se-oktobers-naringslivsfrukost-live-pa-webben/

 

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 31 oktober 2017