Positivt besked för vindkraft i Ljustorp

Publicerad den 14 oktober 2016 vindkraftsbild.jpg

Mark- och miljödomstolen bifaller Timrå Vind AB:s överklagande och ger tillstånd till uppförande och drift av för 22 vindkraftverk med tillhörande vägdragningar vid projekt Stor-Skälsjön. Robert Kalcik, VD på Timrå Vind AB, är glad över beskedet.
– Det känns skönt att domstolen sagt sitt och att vi kan börja förbereda för byggstart, säger Robert Kalcik.

Efter många år av ansökningar och överklaganden så har nu alltså Timrå Vind AB fått tillstånd att bygga vindkraftverk i Ljustorp. Ewa Lindstrand, kommunstyrelsens ordförande, välkomnar detta positiva besked.

– Äntligen får Timrå Vind AB möjligheten att etablera vindkraftverk, efter många års arbete för att skapa en komplett tillståndsansökan. Ett mycket seriöst företag med en bred erfarenhet från tidigare vindkraftsetableringar i Europa skapar med detta besked utveckling och sysselsättning i vår kommun och det känns väldigt bra, säger Ewa Lindstrand, kommunstyrelsens ordförande.

På näringslivskontoret i Timrå har man delvis varit inblandad och följt processen med Robert Kalcik i hans arbete med att få upprätta vindkraftverk i Timrå.

– Det är med stort tålamod, bergfast affärsstrategi och imponerande energi som Robert Kalcik framdrivit sin spännande och framåtsyftande vindkraftssatsning. Vi i kommunen är glada över den uthållighet han visat och önskar honom och företaget lycka till med satsningen, säger näringslivschef Peter Germer.

Robert är nöjd över det stöd och den hjälp han fått från Timrå kommun. För sju år sedan tog han kontakt första gången med Timrå kommun och har fått ovärderliga kontakter och ett bra stöd under åren.

– Jag vill verkligen tacka Timrå kommun för den hjälp jag fått, säger Robert Kalcik. Jag önskar att jag hade blivit lika professionellt bemött av andra instanser som varit inblandade i processen. 

– Det finns många bromsklossar som inte gjort det helt enkelt i den här processen, men Timrå kommun har absolut inte varit en av dem, fortsätter han.

Robert beräknar att kunna sätta första spadtaget i slutet av år 2017 eller i början av 2018. 

Domen finns att läsa i sin helhet här.
Domen kan överklagas inom tre veckor från domens datum.

Mer information:

Peter Germer, 070-300 00 72

Ewa Lindstrand, 070-551 85 58

Robert Kalcik, 076-782 68 12

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 17 oktober 2016