Många skratt och tårar på Entreprenör Timrås frukostsoffa

Publicerad den 18 mars 2016 Jonas Olert.jpg
Jonas Olert fick månadens Toppen Timrå.

Morgonens soffa blev en härlig blandning av skratt och tårar. Vi kickstartade morgonen med att hurra för vår moderator Sara Nylund som fyllde år. På samma dag som Ingemar Stenmark, var hon noga med att påpeka.

Energifylld start på soffan

David Tengerström, projektledare på Energikontoret och Marie Blumenberg, energirådgivare Timrå kommun, berättade om ett energieffektiviseringsnätverk som  kan sänka företagens energianvändning.
Läs mer om projektet här.

Och så hade vi ju Eva Nyh Hederberg, som bjöd på energirik och lokalproducerad frukost denna morgon, från flygbolaget BRA. Vi fick höra om hur de arbetar för att komma närmre marknaden.  Genom att bland annat vara flexibel när det gäller avgångstider så kommer de närmare kunden och anpassar sig efter kundernas resebehov.
Länk till BRA Flyg

Inte alltid lätt, men alltid roligt 

Pelle Selander som jobbar med integration och berättade många roliga och fina händelser han fått vara med om i sitt jobb med ensamkommande flyktingbarn. 

– Många har sagt till mig att jag måste ju ha världens enklaste jobb: samla ihop ungarna, slänga in en boll och sätta sig och titta på. Jo, men tjena! Riktigt så lätt är det inte, berättade Pelle Selander,  samordnare för integration och föreningsliv i Timrå kommun.

Läs mer om Pelle och hans jobb här.

Ride of hope - från Prag till Varberg

Här är tjejen, Annika Wadelius, som ska cykla i Ride of Hope Europe som är ett av Barncancerfondens många idrottsevents där man som deltagare samlar in pengar till den livsviktiga forskningen.

Annika är också initiativtagare till en familjedag med cykeltur på Fagerstranden den 15 maj. Missa inte det! 

Kontakta Annika om du vill vara med och bidra till familjedagen: 
076-160 68 23

 Två partytjejer och en hockeykille

Vad blir det? Jo, det blir ett lyckat koncept och företaget GHE Event. De två partypinglorna, Holly och Evelina, besökte soffan denna morgon för att nätverka och beskriva deras affärsidé och vad de brinner för. 
Här är en länk till deras facebook-sida där ni kan läsa mer och få kontakt med festfixarföretaget GHE Event. Klicka här!

Här är konceptet för sommarlovande ungdomar

Sommarlovsentreprenörerna är ett koncept som går ut på att låta ungdomar som har en företagsidé jobba som egna företagare under sommarlovet. Inger Forslund, handelslärare, kommer att finnas med som handledare för eleverna under sommaren. Det finns 15 platser och man kontaktar Lars Backlund på Timrå kommun för att få reda på mer:

Lars Backlund: lars.backlund@timra.se

Gör det lättare

Anna Hedensjö Johansson, Svenskt näringsliv, delade ut små frömuggar med solrosfrö. Det symboliserar företagsamma människor som vill växa. 
Läs mer här!

Toppen Timrå till en förebild och entreprenör

Månadens Toppen Timrå gick till Jonas Olert med motiveringen:

"För sitt engagemang och sin förmåga att se möjligheter som driver kommunens utveckling och näringsliv framåt.
Han vågar satsa och genom sin starka vilja att utveckla verksamheter är en Jonas en bra förebild och ambassadör för andra företagare i kommunen.
På det viset bidrar han till att stärka och stötta Timrå kommuns arbete mot Norrlands bästa företagsklimat.
Tack Jonas för att du bidrar till att göra Timrå toppen!"

Under mottagandet av diplomet gjorde Jonas oss påmind om hur livet plötsligt kan förändras och att det inte alls blir som man tänkt sig. Alla som besökte frukostsoffan blev berörda av hans berättelse och det blev extra många kramar när Frukostsoffan gick mot sitt slut.

Tack alla ni som besökte oss denna morgon, soffgäster som åhörare.

Nästa Frukostsoffa är den 27 maj.   

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 22 januari 2018