För åttonde året i rad - Timrå bäst i Västernorrland på företagsklimat

Publicerad den 2 oktober 2018

Timrå ligger högst upp i rankingen av Västernorrlands kommuner. Med samma placering som förra året hittar man Timrå på plats 50 av Sveriges 290 kommuner.
– Det känns jättebra att vi behåller vår starka position i rankingen, säger Ewa Lindstrand, kommunstyrelsens ordförande.

Målet är Norrlands bästa företagsklimat och i år placerar sig Timrå på fjärde plats av Norrlands kommuner. Ett annat mål är att vara topp tio i Sverige på service till företagen och där ligger Timrå just nu på en åttonde placering - samma placering som ifjol.

Ewa Lindstrand är nöjd med förstaplatsen i Västernorrland. Hon menar att en av nycklarna till den stabila rankingplaceringen är att synas ute bland företagarna.

Det räcker inte med att säga att man ska ha ett bra företagsklimat, säger Ewa. Man måste visa det genom att vara ute bland företagen och lyssna på näringslivet, fortsätter hon. 

– Ett stort grattis till Timrå kommun som sedan 2011 målmedvetet lyckats hålla i sin ledande position i länet. Tydligt mål förankrat från högsta politiken, uthålligt arbete som genomsyrar hela kommunen och grundlig förståelse för företagens betydelse för en kommuns utveckling har bevisligen gett resultat, säger Anna Hedensjö Johansson, Svenskt Näringslivs regionchef i Västernorrlands län.

Vi är stolta över att vara bäst i Västernorrland, men ribban är satt högre än så, säger Christian Söderberg, näringslivschef på Timrå kommun. 

Under första halvåret i år tog Timrå kommun tillsammans med Timrås företagare fram en näringslivsstrategi som antogs av kommunstyrelsen i somras.

Arbetet är i full gång för att nå målet Norrlands bästa företagsklimat, säger Christian Söderberg. Nästa år vill vi vara årets klättrare i länet, avslutar Christian. 

Hela rankingen går att ta del av på www.foretagsklimat.se.

Mer information:
Christian Söderberg, näringslivschef: 070-235 51 51
Ewa Lindstrand, kommunstyrelsens ordförande: 070-551 85 58

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 2 oktober 2018