Annelie Axelsson ny näringslivsutvecklare

Publicerad den 28 januari 2019 Annelie Axelsson

Annelie Axelsson tillträder under vintern i tjänsten som näringslivsutvecklare i Timrå kommun. Annelie kommer senast från uppdraget som  Näringslivschef i Ånge där hon varit en stor del i den starka positiva utveckling som sker i Ånge kommun.   – Jag är glad och stolt över att Annelie ansluter till vårt team, säger Christian Söderberg, näringslivschef Timrå

Annelie har en gedigen bakgrund i näringslivet med många olika ledande uppdrag. 

– Annelie kommer bidra med ett brett kontaktnät och stor erfarenhet av arbete med utvecklings- och tillväxtfrågor, säger Christian Söderberg, näringslivschef Timrå.

I sitt nya uppdrag kommer Annelie bland annat arbeta med tillväxtfrågor, företagsetableringar och med att stärka det regionala samarbetet. Speciellt det regionala samarbetet säger Annelie är viktiga frågor för vår region:

– Idag är det viktigare än någonsin att vi jobbar tillsammans och profilerar oss i regioner för att stärka konkurrensen om kompetenser och arbetstillfällen. Vi behöver jobba för att bli en tillväxtregion som attraherar helt enkelt, säger Annelie Axelsson.

– En av de största vinsterna för vår region är att vi nu enkelt kommer kunna förstärka samarbetet med Ånge kommun. En kommun som tydligt har tillväxtambitioner och som erbjuder goda möjligheter för företagande, fortsätter Christian.

– Jag är född och uppväxt i Ånge och även om jag bott i Sundsvall sen 20-års ålder så har jag en stor del av mitt hjärta kvar där. Jag har med stor entusiasm och glädje fått vara en del av den fina utvecklingen som Ånge kommun gjort och är på väg att göra inom näringslivet.

– Jag har bland annat fått bidra till att kunna ena företag, politiker, tjänstemän och andra aktörer att ta i hand på att tillsammans stärka företagsklimatet genom en gemensam handlingsplan, säger Annelie.

– Nu när jag precis flyttat till Timrå kommun känns det som att komma ”hem” igen. Timrå och Ånge har många likheter. Livet är enkelt, nära och spontant, så här tänker jag nu låta mitt hjärta slå rot. Att få fortsätta mitt arbete i att utveckla människor och näringsliv på Timrå kommun ser jag som en otrolig möjlighet. Jag tror att jag ska kunna bidra med mina breda erfarenheter och hoppas kunna förstärka det redan fantastiska team som finns på näringslivskontoret, fortsätter Annelie Axelsson.

– Jag är övertygad om att Annelie med sin energi kommer bidra till många nya jobb och etableringar i Timrå, säger Christian Söderberg.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 28 januari 2019