Tidernas högsta placering för Timrå i Svenskt näringslivs ranking

Publicerad den 20 september 2016 kramfors timrå.jpg
Vi gratulerar Kramfors som blev årets klättrare med 30 platser uppåt. Här ser vi Kramfors kommunalråd Jan Sahlén (S) tillsammans med Anna Hedensjö Johansson, Regionchef Svenskt Näringsliv Västernorrland och Timrås kommunalråd Ewa Lindstrand. Bra jobbat, Kramfors!
Fotograf: Alexandra Kerttu

Företagsklimatet i Timrå har stärkts ytterligare. Bästa placeringen någonsin i den totala rankingen och en sjätte plats i Sverige på service till företag. 

Bakom rankingen ligger dels ren statistik över näringslivet situation, dels enkäter där företag fått svar på en mängd frågor om företagsklimatet. Det gäller allt från medias och allmänhetens attityder till kommunens service och tillämpning av regler och lagar.

Timrås mål är att vara topp tio i Sverige på service till företagen och att ha Norrlands bästa företagsklimat. I morse när Svenskt näringsliv släppte sin ranking av företagsklimatet så visade resultatet att Timrå fortfarande ligger tvåa i Norrland. 

Det är Bjurholm som fortfarande har förstaplatsen i Norrland, men vi närmar oss, säger Ewa Lindstrand, kommunstyrelsens ordförande i Timrå.

"All time high" 

Med plats 47 i den totala rankingen har Timrå slagit sitt eget rekord. Totalt 16 placeringar har Timrå klättrat och det visar på att man gör rätt insatser, tycker Timrås nytillträdde kommunchef, Andreaz Strömgren.

Det här visar att kommunen är en möjliggörare för att andra ska lyckas, säger Andreaz. Vi har tillsammans med företagen skapat rätt förutsättningar för att företagsamheten ska må bra, fortsätter han.

Håller målet topp tio i service

När det gäller service till företagen, så har Timrå även här klättrat i ranking. Fyra placeringar upp, från plats tio till en sjätteplats. 

Ett av våra mål är att finnas på topp-tio-listan när det gäller service till företagen. Att vi nu avancerat till en sjätteplacering i Sverige är oerhört glädjande och resultatet av ett målmedvetet samarbete i kommunens alla delar, säger Peter Germer, näringslivschef.

Anna Hedensjö Johansson, regionchef Svenskt näringsliv Västernorrland, är imponerad av Timrås envishet.

Här ser man vikten av att ha en politisk förankring när det kommer till att jobba aktivt med näringslivet och företagsklimatet, säger Anna. Jag är imponerad av att Timrå håller i och håller ut, fler borde göra som Timrå, fortsätter hon.

Lars Holm, ordförande i Företagarna Timrå, vet vad som ligger bakom det goda företagsklimatet i kommunen.

Det finns en bred vilja i kommunen för att stärka företagsklimatet, säger Lars Holm.
I Timrå har man korta beslutsvägar i företagsärenden och man visar att man vill samarbeta med näringslivet och oss företagare, säger Lars Holm som gläds med det fina resultatet i rankingen.

Hur jobbar man vidare mot Norrlands bästa företagsklimat? Kan man gå förbi Bjurholm nästa år?

Jag har varit i Bjurholm och letat rätt på företagen, avslutar Ewa Lindstrand med ett skratt.

Relaterade länkar:

Rankingutveckling 2009-2016

Hela rankingen

Mer information om rankingen:

Anna Hedensjö Johansson, regionchef Svenskt näringsliv: 060-16 73 03
Ewa Lindstrand, kommunstyrelsens ordförande: 070-551 85 58
Peter Germer, näringslivschef: 070-300 00 72

Vi har tillsammans med företagen skapat rätt förutsättningar för att företagsamheten ska må bra.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 20 september 2016