100 företag på 100 dagar

Publicerad den 16 januari 2018 100100pers.jpg
Näringslivskontorets personal ger sig ut och ska besöka 100 företag på 100 dagar. Vill du få ett besök? Kontakta vårt Näringslivskontor.
Fotograf: Marie Zetterlund

Näringslivskontoret i Timrå kommer under våren att besöka 100 företag på 100 dagar. – Att få träffa 100 företagare är en förmån och det stärker min övertygelse om att det finns en Timrå-anda, säger näringslivschef Christian Söderberg.

Kampanjen #100företag100dagar började fredagen den 12 januari och fortsätter fram till och med den 17:e maj. Då besöker man det 100:e företaget och firar stort på kvällen med företagsgalan Guldstegen.

Det här är ett led i arbetet för att nå målet Norrlands bästa företagsklimat där Svenskt näringslivs ranking är den mätning man jämför sig i.

– Det här är en viktig aktivitet för att ytterligare vässa oss i kampen om Norrlands bästa företagsklimat, säger Ewa Lindstrand, kommunstyrelsens ordförande. Det är viktigt att ha dialog direkt med företagaren för att se vilka behov som finns, fortsätter hon.

– I Timrå kommun har man en nära dialog i vardagen mellan företagare, politiker och tjänstemän vilket är en nyckel i det långsiktiga arbetet för att nå målet Norrlands bästa företagsklimat. Nu ligger enkäten ute och jag ser med spänning fram emot resultatet som kommer presenteras den 15 maj, säger Anna Hedensjö Johansson, regionchef på Svenskt Näringsliv i Västernorrland.

I takt med att Timrå växer, regionen växer och industrin och företag förändras så kommer man jobba fram en strategi för att skapa de absolut bästa förutsättningarna för företag och näringsliv i Timrå.  

– Att få jobba som näringslivschef i en kommun som Timrå är unikt. Vi är stolta över kommunstyrelsens förtroende och jag är övertygad om att den nya näringslivsstrategin kommer stärka våra positioner ytterligare, avslutar Christian Söderberg.

Mer information:
Kommunstyrelsens ordförande Ewa Lindstrand, 070-551 85 58
Näringslivschef Christian Söderberg, 070-235 51 51

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 30 januari 2018