Föreningslivet hyllat

Publicerad den 9 augusti 2014 wxföreningsdagen 692.jpg
Ewa Lindstrand, Anna Hanning, IFK Timrå, Linda Knutar, Thomas Åkerdahl och Anton Lander deltog i Föreningslivsdagen 2014.
Fotograf: Marie Zetterlund

Årets Förening IFK Timrå

Årets Ledare Linda Knutar och Thomas Åkerdahl

Årets Förebild Anna Hanning

– Varje dag, 365 dagar om året, går människor ut på sin fritid och håller igång idrottslivet, kulturlivet eller värnar om miljön, sin hembygd eller gör insatser för sina medmänniskor. Utan dessa människor skulle viktiga delar av vårt samhälle stanna. Föreningslivet är unikt genom sin demokratiska uppbyggnad. Det är tack vare er som vi står här idag! Det är er vi ska hylla!

Så avslutades inledningstalet av kommunstyrelsens ordförande Ewa Lindstrand, när det var dags att utse vinnarna vid årets Föreningsdag.

På Timrå kommuns hemsida har medborgare lämnat sitt förslag med motivering och en jury bestående att politiker, tjänstemän och externa aktörer har utsett vinnarna. Idag utsågs vinnarna i samband med Folkan Waterfornt.

Årets vinnare

Årets förening – IFK Timrå

Föreningen är en av Norrlands största fotbollsföreningar med ca 700 aktiva, 21 åldersgrupper och inte mindre än 31 lag i seriespel. Dessutom har de i över 30 år arrangerat Mid Nordic Cup som är en stor internationell fotbollscup, vilket sätter Timrå på både fotbolls- och turistkartan. Ett exempel på vad föreningsdrivet entreprenörskap betyder för en förenings hållbara arbete.

Årets ledare – Linda Knutar och Thomas Åkerdahl, Gymnastikföreningen Astra

Entusiasm, engagemang och lyhördhet är viktiga ingredienser som utmärker exceptionella ledare. Lägg därtill förmågan till pedagogik, disciplin och viljan att alla utövare ska synas, växa och utvecklas. Årets ledare är två ledare som lever för föreningens utveckling och tar ansvar utöver det vanliga. Från kommunikation, marknadsföring till iordningställande av träningslokal och ger våra unga grunden för ett livslångt idrottande!

Årets förebild – Anna Hanning

Genom öppenhet och nyfikenhet har hon vågat laborera med olika uttryck och konstformer.

Det spelar ingen roll om det är den lilla scenen eller den stora -så tar hon Tynderö med sig världen över som en sann ambassadör för vår kommun. Hon sprider värme, kunskap och kärlek genom sitt sätt att vara, oavsett arena.

Hon har en egen röst – och vågar sticka ut.

Det här är andra året som Timrå kommun genomför den här dagen och nytt för i år är att även projekt Leader är med och medfinansiera eventet.

Fjolårets vinnare var: förening IBC Timrå, ledare Ellen Persson och förebild Christina Thonman.

Malin Persson – Timrå kommuns nya ambassadör!

I samband med att föreningslivet hyllades offentliggjordes också att Malin Persson är Timrå kommuns nya ambassadör. Malin är blott 19 år gammal och ett känt ansikte inom bandykretsar. Malin spelar i Söråkers dambandylag och hon är en  känd målgörare på elitnivå.

– Det känns otroligt roligt att få representera min kommun och det känns extra speciellt när jag får vara med profiler som Charlotta Kalla som jag vanligtvis sitter i soffan och hejar fram vid exempelvis ett OS. Jag känner mig stolt som får vara en del av det här, säger Malin.

I och med att Timrå och Sundsvalls kommun övertog flygplatsen, inleddes en stor kampanj för att stärka kommunernas och flygplatsens varumärken. Dessutom för att öka intresset och nyfikenheten för vår region och våra lokala profiler. Timrås ambassadörer är Lennart Jähkel, Mats Näslund, Anton Lander, Pelle Nilsson och nu  senast Malin Persson.

Martin Häggström var dagens konferencier tillsammans med prisutdelarna Ewa Lindstrand och ambassadör och hockeyproffset Anton Lander.

Nedan kommer ett bildsvep från förmiddagen då Martin Häggström och Anna Hanning invigde Folkan Waterfront med bland annat dansare från Folkan och Sveriges starkaste man, John Pasanen, visade på styrka och lyfte upp Häggström i luften. Efter prisutdelning övertog Parkteatern scenen och Nationalteaterns musikaluppsättning Kåldolmar och kalsipper gjorde stor succé bland gästerna.

Mer information:

Marie Zetterlund, informationsansvarig, telefonnummer: 070-19 16 500