Studentfirande 2017

Publicerad den 16 juni 2017 Studentexamen 2017 bild av L kopia.jpg
NA3/TE3 stöp på målsnöret i Guldkotten och gick ut som tvåa i studenttåget
Fotograf: L. Källberg

Torsdagen den 15 juni var det final för tre års studier på Timrå gymnasium och ett stämningsfullt firande i solsken.

Under förmiddagen avgjordes tävlingen Guldkotten. Dagens vinnarlag med äran att ta täten i eftermiddagens studenttåg blev EE3. Den första grenen var karaoke plus dans med klädsel och låtval i anknytning till programinriktning. Stor prestige i att göra en välrepeterad show. En andra gren var äggkastning som krävde samarbete, bollkänsla, träffsäkerhet och försiktigt handlag. En mjuk gräsplan ledde till ett par tursamma räddningar av ägg ... "Tio varv runt pinnen" för att sedan springa en sträcka i mål ger rätt ostadig gång till publikens: yngre elevers, kompisars och anhörigas förtjusning.

På eftermiddagen återvände studenterna finklädda för stipendieutdelning och mösspåtagning, äta tårta, lyssna på rektors tal och finstämd sång av Noe Noe Win i NA2. Låtar? "Ännu en sommar" och "Life of the Party".

I sitt tal berömde rektor Roger Åström studenterna för ett fint och värdigt firande. Han gav tre livsråd att ta med sig på studenttrappan på idrottsplatsen Grytan. Det första var att försöka vara sann mot sig själv, den svåra konsten självkännedom och att kunna balansera egna förväntningar och mål mot andras förväntningar. Det andra var att försöka leva i nuet, särskilt viktigt en vacker sommarkväll med studentfirande. Det tredje var att våga utmana det okända och inte bara göra trygga, invanda saker: prata med en främmande person du är nyfiken på, våga söka ett jobb ...

Sedan 2012 delar Barn- och utbildningsförvaltningen ut stipendier för bästa prestation på ett högskoleförberedande program. I år fick Jonas Bohlin i NA3 motta checken på 5000 kronor. Cassandra Svedlund i HA3 hade de högsta betygen på ett yrkesförberedande program. Bästa kämpainsats, den bästa kompetensutvecklingen över tre gymnasieår har Tifffanie Sellbom i EK3 haft. Eleverna fick sedan sina betyg och avskedskramar av sina mentorer för att klockan fem tåga mot Grytan och sjunga om studentens lyckliga dag.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 16 juni 2017