Sebastian Norlander EK16 prisad som Årets unga löfte

Publicerad den 14 maj 2019 Sebastian från Marie Z kopia.jpg

Under Guldstegens nomineringslunch 7 maj 2019 på Söråkers herrgård mottog Sebastian Norlander priset Årets unga löfte. Han går sista terminen på Timrå gymnasiums ekonomi-program. Han får det för sitt engagemang i fredagsmys i Bergeforsen. Fredagsmyset har dragit många unga sedan starten 2015 och äger rum vid multiarenan vid Bergeforsens skola (vid kallare årstid i gympasalen). Basketspel, mysbrasa, korvgrillning och umgänge har varit konceptet under långa sommarlov utan schemalagda aktiviteter.

Med en glöd och en värme som är ett fåtal förunnat gör han allt för att få till en bra och schysst mötesplats för unga i kommunen. Han ser alla och inget är omöjligt. Fler unga skulle ha det här drivet, lyder motiveringen.

Guldstegen är ett samarbete mellan Timrå kommuns näringslivskontor och företagarna i Timrå för att stärka och uppmärksamma, uppmuntra till samarbete och mötesplatser för Timrås företagare. 2019 fyller Guldstegen 10 år och har blivit ett känt varumärke bland företagarna i en kommun som ständigt klättrar på Svenskt näringslivs rankning över de svenska kommunernas näringslivsklimat. Rinkside Club, företagsnätverket som hjälper Timrå IK, stod som värd för priskategorin.

Konkurrenterna om priset har också anknytning till Timrå gymnasium, uf-företagarna Heat Seal UF och Skeppshamns sommarcafé sommarlovsentreprenörer. Att få ett erkännande från kommunen för det stora engagemang han har lagt ner för att ungdomarna i Bergeforsen ska få en mötesplats känns stort för Sebastian. Framtidsplaner är juristprogrammet vid Umeå universitet. Han kommer också att finnas på plats under galakvällen på Bergeforsparken 23 maj.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 14 maj 2019