SA-elever på Deckarfestival

Publicerad den 8 november 2019 Deckarfestival2019Anders Roslund Christoffer Carlsson huvudbild.jpg

Veckan efter läslovet har Svenska Deckarfestivalen hållits i Sundsvall under tre dagar. Ett antal svenska och internationella deckarförfattare och läsare har samlats för att prata om deckare och lyssna på och delta i intressanta programpunkter. Mässan är Sveriges största deckarfestival. Under avslutningsdagen var SA19 med som publik tillsammans med programmets lärare Malin Sondell och Sten Annerstedt. I seminariet med de internationellt och internationellt framgångskantade Anders Roslund och Christoffer Carlsson handlade samtalet om relationen mellan brottslighet i verkligheten och fiktionen.

Båda författarna har stor kunskap om verkliga brott, Roslund i romanserien inspirerade av Militärligan och Carlsson som prisad kriminalförfattare, erfaren kriminolog och expert i Veckans brott (SVT). Följande seminarium handlade om pseudonymen Maria Lang, den första svenska deckardrottningen som banade väg för det svenska deckarundret med internationellt framgångsrika kvinnliga deckarförfattare med Liza Marklund som pionjär.

Under november månad skriver eleverna i SA19 noveller till "Jag skriver i dina ords" novelltävling, med uppgift att att skapa ett eget alster med inspiration utifrån en existerande låttext eller dikt. När det anordnas en högklassig litteraturfestival på nära håll så yppades ett perfekt tillfälle för skrivarinspiration.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 8 november 2019