RL-programmet på baskisk mark

Publicerad den 29 maj 2019 Elever från restaurang- och livsmedelsprogrammet huvudbild.jpg

Den 13 - 17 maj var restaurang- och livsmedelsprogrammets treor i spanska San Sabastián tillsammans med lärarna Fredrik Zachrisson och Glenn Vidén. För eleverna Melker Jansson, Marie Hakizimana, Jonatan Sundholm och Fabian Klasson var det grande finale på den den treåriga utbildningen till kock eller serveringspersonal, något de har sparat och längat till under hela studietiden.

2019 års studieresa är det tolfte i ordningen och programmet var spikat med små variationer sedan tidigare. Ciderhus, vingårdar, matmarknad, fantastisk sjurättersmåltid på restaurang med stjärnor i Guide Michelin och dagsutflykt till fiskrestaurang med dagens fångst från Atlanten. Tid fanns att på egen hand upptäcka San Sebastián nära franska gränsen, en stad med medeltida anor, strax under 200 000 invånare och ståtlig arkitektur från 1900-talets början. En vallfärdsort för Europas matälskare. En lärorik och lyckad resa för de blivande studenterna.

Då kontakter är etablerade med restauranger i staden hoppas restauranglärarna att det finns intresse för utlandspraktik under utbildningens sista termin våren 2020 bland RL-elever i tvåan. 

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 29 maj 2019