Ett elevråd med vind i seglen

Publicerad den 24 mars 2016 Skärtorsdag elevråd mars 2016 001 kopia.jpg
Från noll till hundra medlemmar på bara ett par veckor. Timrå gymnasiums elevråd har återuppstått. Anna Vestin och Wilma Olofsson i rekryteringstagen.
Fotograf: J. Stenlund

Under skärtorsdagen var det full aktivitet på Timrå gymnasium. I Wallenbergstiftelsen kub på skolgården kunde man påvisa kunskaper om mänskliga rättigheter och vinna påskgodis. I NCC-hallen krossades motståndarna i skol-IF:s volleybollturnering, utanför designsalen träffades skolan relativt nybildade elevråd och i skolbiblioteket kunde man kreera ett påskkort.

I slutet av februari nybildades Timrå gymnasiums elevråd efter en längre tids uppehåll. Elevrådets sekreterare Anna Vestin och justerare Wilma Olofsson (SA3B) framhåller ordförande Mattias Vinsa och vice ordförande Erik Källman (SA3A) som drivande i styrelsen. "Och så har vi ärvt ett ekonomiskt överskott från ett tidigare elevråd, så nu måste vi utse en kassör", fortsätter Anna.
Elevrådet träffas cirka en gång i månaden. I startfasen har vi träffats oftare. Vi har en Facebookgrupp för frågor som dyker upp mellan mötena.
- Kontakta en elevrådsrepresentant om det är en fråga du vill driva, eller ännu bättre: engagera dig så att vi får en bredare representation av program och årskurser, uppmanar tjejerna.

- På bara ett par veckor har vi rekryterat cirka hundra av skolans drygt 400 elever som medlemmar. Vi har bildat en styrelse och vi har ett "handlingsprogram".
Ett trivsammare Offside överlag, med Xbox (TV-spelskonsol) plus en mikrovågsugn. Fler kontakter i anslutning till elevskåp så att alla kan ladda sina bärbara datorer och ett trådlöst nät för mobiltelefoni är sådant som diskuteras, eller sådant vi redan har fått gehör för. Elevinflytande i praktiken!

Skärtorsdagens quiz om påsktraditionernas historiska rötter gav en vinnare en sockerchock i form av ett jättepåskägg.
- Vår historielärare vann, avslutar Anna och Wilma. Fullt logiskt med tanke på frågornas karaktär. 

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 24 mars 2016