Nyheter

Topp nyheter.jpg

Håll dig uppdaterad om vad som händer på Timrå gymnasium. Här samlar vi nyheter både från programmen och skolan i sin helhet.

 • Spanskt på menyn

  den 18 april 2019 paella.jpg Fjorton elever i år ett med spanska som tillval tillbringade onsdagseftermiddagen framför heta grytor i RL-programmets utbildningskök. Spanskämnet är inte bara att tillägna sig ord och grammatik, utan att få en känsla för spanskspråkiga länder och regioner, historia, musik, konst, litteratur och mat, något Eva Zaragoza Mora försöker tillämpa med sina elever.
 • TIGY:s spanskelever fixade inspirationsdag för Böle skola

  den 15 april 2019 CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 95
Fredagen innan påsklovet arrangerade elever i år två med spanska som språktillval en temadag för Böles elever som bara har pluggat spanska i ett läsår. Spanskalärare Eva Zaragoza Mora höll ett vakande öga så att allt gick bra. Spanska är ett populärt språktillval för tolvåringarna: 28 elever kom på språkdagen.
 • TIGY-elever på gästspel av Norrlandsoperan

  den 10 april 2019 CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 82
Första onsdagen i april hade utvalda klasser tillfälle att uppleva Johann Sebastian Bach när Norrlandsoperan gästade Tonhallen. 1600-talstonsättaren blandades med nyskrivna stycken, mer experimentell musik av bland annat en ung ljuddesigner
 • TE17 på TechCamp och innovationsdag

  den 1 april 2019 TechCampAngemars20195.jpg Sista torsdagen i mars sammanstrålade klass TE17 med länets andra teknikprogram från Härnösand, Sundsvall och Ånge, alla anslutna till Teknikcollege. Årets träffplats var Ånge
 • Timrå gymnasium deltar i internationell matematiktävling

  den 28 mars 2019 Kängurutävling.jpg Sista torsdagen i mars sitter elever på Timrå gymnasiums studieförberedande program bänkade för att delta i en internationell matematiktävling för elever på olika nivåer. Tävlingen arrangeras av organisationen Kangourou Sans Frontières för att stimulera intresset för matematik genom bra problem tänkta att väcka nyfikenhet och lust att lära matematik.
(156 Nyheter)
Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 13 mars 2017