#östrandvivstavarvbadhuset invigt

Publicerad den 21 september 2014

Nu var det äntligen dags, att få se vad som fanns i de där barackerna på torget som stått där så länge. 20 september var det vernissage av utställningen #östrandvivstavarvbadhuset. Konstnärskvartetten Nina Svensson, Stina Högkvist, Stig Sjölund och Johanna Uddén, alla med anknytning till Timrå visar under tre veckor (12 oktober) sin bild av Timrå -då, nu och imorgon!

Timrå kommuns bidrag till Kulturhuvudstadsåret 2014

Folk hade samlats på torget för att delta vid vernissagen. Timrå kommuns kulturchef Bo Markusson, hälsade alla varmt välkommen och presenterade konstnärskvartetten. Utställningen är Timrå kommuns bidrag till Kulturhuvudstadsåret och Markusson var mycket nöjd:

– Den här utställningen är unik för Timrå. Aldrig tidigare har vi gjort något liknande, att använda torgets som konstrum och det här är verkligen lyckat. Jag ser fram emot fler likande konstinitiativ i vår kommun.

Platsen med nya ögon - vi har Sveriges vackraste utsikt!

Helena Persson från Norrköpings Konstmuseum, tidigare Sundsvalls museum, var inbjuden invigningstalare

– Ibland behöver man få någon som talar om hur det är här, både bra och dåligt och vad jag ser så ser jag bra saker. Har ni sett att ni har världens vackraste utsikt? Timrå har mod. När andra säger nej, säger Timrå ja, menade Persson som tidigare bott i Sundsvall men aldrig upplevt Timrå som hon gör nu.

Utställningen pågår till och med den 12 oktober och den bjuder även på workshop och event. Vid dagens öppning bidrog bilklubben Hillbillys med att bjuda på raggarsväng i raggarbil runt Östrand–Vivstavarv–Badhuset. Hela utställningsprogrammet och workshop hittar du här.

Timrås framtid

Alla konstnärer har utgått från dåtiden, nutiden och framtiden. Stig Sjölund har bland annat anlitat en känd astrolog att ställa Timrås horoskop.

– Horoskop ska ses som ett alternativ i ens utveckling. Man behöver absolut inte följa det till punkt och pricka. Men det kan vara ett viktigt komplement i sin egen utveckling, menar Sjölund.

Den kände astrologen från Paris, Francois Arbouz menar i korta drag att Timrås framtid ligger i turism och underhållning. Horoskopet kanske kan vara en inspirationskälla till kommunens framtida arbete. Vem vet.

Din bild av Timrå

Installationen #östrandvivstavarvbadhuset syftar till att lyfta fram och undersöka en plats på ett nytt sätt och ge nya inspel och utveckling. Vad betyder platsen? Kanske visar utställningen en bild av Timrå som du aldrig har upplevet därför bör du passa på att uppsöka barackerna på torget och utforska vidare. Vad har du för bild egentligen av Timrå?

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 21 september 2014