Klass 5 från Fagerviks skola vinnare i nationell tävling

Publicerad den 13 maj 2014

Idag gratulerar vi klass 5 från Fagerviks skola som är vinnare av Bris och Newbodys tävling Vänskap i framtiden 2014. Med tävlingsbidraget ”Nätmobbning” stack de ut från mängden – och vinner en skolresa värd 25 000 kronor.

– Det är fantastiskt roligt, vi hade inte räknat med det. Vi fokuserade på att se det som en rolig möjlighet och ett tillfälle att samtidigt diskutera mobbning, säger Andreas Hammarström, klassansvarig.

Torsdag den 22 maj besöker juryn med representanter från Bris och Newbody Fagerviks skola för att dela ut vinstsumman på 25 000 kronor.

”Ett lysande exempel”

Som årets vinnare av Vänskap i framtiden 2014 har klass 5 från Fagerviks skola mycket att glädjas över. Förutom förstapriset på en skolresa värd 25 000 kronor har klassen lovordats av Bris och Newbodys jury, som i sin motivering berömmer klassens film och tillika tävlingsbidrag om nätmobbning:

” … De ger tips på hur man är en bra kompis på nätet för att motarbeta mobbning. Filmen är ett lysande exempel på barns kraft att stötta varandra med positiva kommentarer, känslor och tankar. Vi ser en klass som på allvar diskuterat ämnet tillsammans med sin lärare … ”.

Andreas Hammarström berättar att frågan om nätmobbning diskuteras med jämna mellanrum i klassrummet, men att det i och med tävlingen blev ännu mer aktuellt.

– Det har varit en riktigt bra process där vi har diskuterat väldigt mycket. Handlingen är tagen rakt ur deras vardag, den är gjord ur deras perspektiv, säger han.

Klassresan

Vart klassen kommer att åka för vinstpengarna är fortfarande inte bestämt, men Hammarström berättar att de har tid på sig att fundera.

– Vi kommer spara dem till slutet av sexan, sedan får vi se vart vi åker. Nu fick vi en fantastisk start på klasskassan, avslutar Hammarström.

Ett samarbete mellan Bris och Newbody

Tävlingen är ett samarbete mellan barnrättsorganisationen Bris och företaget Newbody, vars verksamhet går ut på att hjälpa skolor och föreningsliv att tjäna pengar till cuper, träningsläger och skolresor.

Juryn består av Doreen Månsson, Bris styrelseledamot och Sophie Josephson, sakkunnig i barnrätt på Bris, samt Therese Hjälmner och Ingrid Wettlegren från Newbody.

Mer information: Andreas Hammarström, klassansvarig, telefonnummer: 060-578481

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 23 oktober 2014