Studentfirande på Timrå gymnasium

Publicerad den 13 juni 2014

Ingen regnskur kunde stoppa tredjeårseleverna från Timrå gymnasium, som torsdagen den 12 juni tog studenten och klivet ut i vuxenvärlden efter tre års gymnasiestudier.

Det var glada och förväntansfulla studenter som gick nedför trapporna på idrottsplatsen Grytan i Timrå under torsdag eftermiddag. Timrå hade i år 132 stycken avgångselever, vilket hördes långa vägar när de samlades för att sjunga studentsången från Grytans läktare.

Studenter med blandade känslor

För studenterna Amanda Aune och Sofia Bodén var examensdagen kantad av blandade känslor.

 Det känns lite läskigt, men såklart väldigt kul också, säger Bodén.

Både Aune och Bodén har läst tre år på gymnasiets Samhällsvetenskapsprogram, där Aune läst inriktningen medier, information och kommunikation och Bodén inriktningen beteendevetenskap. Vad de ska göra efter att de lämnar gymnasietiden bakom sig är fortfarande oklart, men de berättar att de kan tänka sig att fortsätta studera.

 Det blir antingen jobb eller högskola. Vi börjar med att ta studenten, sedan får vi se vad som händer, säger Aune.

Känslosam avslutningsceremoni

Innan uppslutningen på Grytan samlades alla 132 studenter i skolans matsal för en avslutningsceremoni. Med tårta, stipendieutdelning och uppträdanden firade tredjeårseleverna den sista dagen på Timrå gymnasium.

Gymnasiets rektor Roger Åström inledde ceremonin med ett tal till eleverna, där han uppmanade dem att följa hans råd.

Var sanna mot er själva, lev i nuet, och ta er an utmaningar, avslutar Åström.

Från scenen levererade sedan studenterna Emilia och Emelie varsin stark sånginsats, och fick efter sina uppträdanden rungande applåder av känslosamma elever och lärare.

Stipendieutdelning

Nio stipendier delades ut till elever för särskilda insatser och personliga kvaliteter. Det största stipendiet, på 10 000 kronor, delades ut av Rotaryklubben i Timrå. Rotarystipendiet gick till eleven Tobias Höglund från Naturvetenskapsprogrammet, för sin positiva inställning till studier och hans förmåga att se andra elevers potential.

Förutom Rotarystipendiet delades ett stipendie ut av teknikcollege, ett av Svenska åkeriföretag, ett kulturstipendium av Timrå gymnasium i samarbete med Kultur- och teknikförvaltningen, Teater Dahlia, InBetween och Trygghet i norr AB.

Dessutom delades två hälsostipendier ut, ett idrottsstipendium och tre stipendier inrättade av Timrå gymnasium på 5000 kronor vardera för framstående insatser.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 23 oktober 2014