Satsar brett på turistinformationen

Publicerad den 14 maj 2014 l090909_timrå 594.jpg

Sommarens turister till Timrå kommer i första hand bli hänvisade till Årets besöksnäringsidkare i Timrå kommun, platsen som har 40 000 besökare varje år, varav ca 5 500 unika besökare, ca 200 lunchgäster per dag och ligger på en av Timrås attraktivaste platser. Två år i rad har platsen blivit utnämnd till Sveriges bästa inom sin genre – det handlar om Timrå Golfklubb!

– Vi har genom åren kämpat med att hitta den strategiska platsen och rätt entreprenör att driva turistbyrån i Timrå. Nu strävar vi efter att hitta en långsiktig lösning. Många kommer nog tycka att platsen inte är central, men central menar vi att det är där besökaren och reseanledningen är och inte alltid bara geografisk, säger Linda Leiderud, turismutvecklingsansvarig.

– Den här satsningen går helt i linje med golfklubbens utveckling. Dessutom har vi rätt kompetens och erfarenhet för uppdraget. Vi är vana att ta emot gäster och besökare under sommaren och vi har även fått ett gott betyg på vårt bemötande, säger Lars Andersson, ordförande Timrå Golfklubb.

Turistinformation på flera platser

Platsen är tillgänglighetsanpassad och har bra servicefunktioner, vilket är en viktig förutsättning. Dock för att få en större bredd utökas turistinformation med satelliter på totalt sex platser i Timrå; Ljustorp, Skeppshamn på Åstön, Bye Camping i Norr, In Between på Torget, Sveas Mitt i Smeten i Fagervik samt vid Y:et. Utöver detta samarbetar Timrå kommun med övriga turistbyråer i Västernorrlands län samt Nordanstigs kommun genom att ha en gemensam turistinformation på Birsta City.

– Målet med turistinformationen är att tillgänglig göra Timrås utbud och göra det attraktivt för våra besökare så att våra besöksnäringsidkare tjänar mer pengar, avslutar Linda Leiderud.

Mer information:
Linda Leiderud, turismutvecklingsansvarig, Timrå kommun, telefonnummer: 073-275 13 12
Lars Andersson, ordförande, Timrå golfklubb, telefonnummer: 070-581  20 06

 

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 15 juli 2014