Prisutdelning på Fagerviks skola

Publicerad den 23 maj 2014

Under torsdagen tog en stolt klass 5 från Fagerviks skola emot pris för sitt vinnande bidrag i Bris och Newbodys tävling "Vänskap i framtiden". Inför en fullsatt matsal överlämnade jurymedlemmen Therese Hjälmner en check på 25 000 kronor till klassen.

Torsdagen den 22 maj är en dag att lägga på minnet för Klass 5 från Fagerviks skola. Therese Hjälmner från Newbody, en av tävlingens jurymedlemmar, besökte skolan för att dela ut checken på 25 000 kronor till klass 5 och deras vinnande bidrag "Nätmobbning".

Ni har gjort en jättebra film, den är verkligen värd att se flera gånger, säger Hjälmner.

Doreen Månsson, styrelseledamot i Bris, skickade en videdohälsning till klassen, där hon både berömde deras insats och utlovade en hemlig överraskning som skickas till skolan med posten.

Ett jättestort grattis till er allihopa, ni är fantastiska! säger Månsson.

"Alla vill åka till Liseberg"

Benjamin och Filip från klass 5 är nöjda med vinsten, och berättar att de tyckte att det var häftigt att vinna en nationell tävling.

Hela Sverige var med och vi vann. Vi trodde inte på Andreas när han sa det, säger Benjamin.

Prispengarna kommer att användas till en klassresa i årskurs sex, och ett populärt förslag i klassen är nöjesparken Liseberg i Göteborg.

Alla vill åka till Liseberg, förklarar Filip.

Vuxna kan lära av barnen

Tävlingen är ett samarbete mellan barnrättsorganisationen Bris och företaget Newbody, vars verksamhet går ut på att hjälpa skolor och föreningsliv att tjäna pengar till cuper, träningsläger och skolresor.

Hjälmner berättar att Newbody brukar anordna tävlingar och att samarbetet med Bris kändes både viktigt och rätt i tiden.

Vi ville ha en modern twist, förklarar Hjälmner.

Hon fortsätter att berätta att syftet med tävlingen framför allt är att få barn och vuxna att prata om nätmobbning och hur man respekterar varandra på nätet. 

 Det är viktigt att få upp ämnet till ytan. Vi vuxna har väldigt mycket att lära av barnen som växer upp med sociala medier, fortsätter Hjälmner.

Stor respons efter vinsten

Andreas Hammarström, klassansvarig för klass 5, berättar att responsen efter att Bris och Newbody offentliggjorde vinsten har varit enorm.

Vi har fått en otrolig respons på Facebook, skolmejlen och genom telefonsamtal. Det är allt från andra skolor och lokala företag som hört av sig, avslutar Hammarström.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 23 oktober 2014