Ny rektor på Arenaskolan

Publicerad den 27 augusti 2014

Med tidigare erfarenhet som skolledare och med en ämneslärarutbildning i grunden tillträdde Mikael Öst sin tjänst som Arenaskolans nya rektor den 1 augusti. 

– Det känns stimulerande och utmanande, särskilt då jag närmast kommer från en mindre gymnasieskola, säger Mikael Öst.

Ämneslärare i grunden

Öst har i grunden en ämneslärarutbildning i matematik och NO, och har tidigare arbetat som lärare i Sundsvalls kommun. Han kommer närmast från en tjänst som skolledare på AWPE-gymnasiet i Torpshammar.

– Uppdraget som rektor på Arenaskolan skiljer sig både på ren utbildningsnivå, alltså grundskola mot gymnasium, men också genom att Arenaskolans verksamhet är väsentligt mycket större än där jag tidigare arbetade, fortsätter Öst.

Engström till Ala skola

Arenaskolans förra rektor Roger Engström byter arbetsplats från Sörberge till Söråker, där han den 11 augusti tillträdde som Ala skolas nya rektor.

– Det känns spännande! Jag ser verkligen fram emot att få lära känna elever och personal, säger Engström.

Vill tillföra stabilitet

Parallellt med sin tjänst som rektor läser Mikael sin sista termin på en rektorsutbildning vid Uppsala Universitet. Med en nästan slutförd rektorsutbildning och tidigare erfarenhet som lärare och skolledare hoppas Öst kunna tillföra stabilitet till skolan.

– Jag är övertygad om att höjd kvalitet bäst nås genom att en organisation kontinuerligt arbetar med sina förbättringsområden utifrån en tydlig och övergripande plan. Plötsliga svängningar och otydliga mål gör ofta att de åtgärder som sätts in blir svårbedömda och med ett osäkert utfall. Jag hoppas också givetvis på att stötta skolans pedagoger i deras viktiga arbete med Timrås ungdomar, säger Öst.

Siktar framåt

Mikael vill lyfta fram det jobb som personalen gjorde under Arenaskolans första år med nya lokaler, nya klasser och nya kollegor.

– Det fantastiska jobb som de gjorde är väl värt att lyfta fram, däremot får vi inte luta oss nöjt tillbaka eller på annat sätt tappa farten, utan nu är det hög tid att vi lyfter blicken och tar sikte på vart vi ska, avslutar Öst.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 23 oktober 2014