Konstprojekt blev #Östrandvivstabadhuset – vernissage på torget i Timrå

Publicerad den 15 september 2014
Just nu förbereder sig konstnärerna Nina Svensson, Johanna Uddén och Stig Sjölund inför lördagens vernissage. På bilden syns också kulturchef Bo Markusson oc kultur- och fritidssamordnare Elisabeth Oxelhöjd. Saknas på bild gör Stina Högkvist.

#Östrandvivstabadhuset är konstutställningen som konstnärerna Stina Högkvist, Stig Sjölund, Nina Svensson och Johanna Uddén står bakom – alla med anknytning till Timrå.

Den 20 september, klockan 12.00 är det vernissage på torget i Timrå. Det man kommer skåda är en installation om Timrå av Timrå med Timrå.

– Egentligen är det ett konstprojekt som pågått sedan hösten 2013 och syftet är att undersöka begreppet platsidentifikation ur ett konstnärligt perspektiv, säger Nina Svensson, projektledare och fortsätter:

– Vi konstnärer vill visa samtidskonst i Timrå, mitt i centrum placerad på en lättillgänglig offentlig plats för Timråbon. Vi vill synliggöra en plats och dess unika innehåll som genomgår en förändring. Utställningen kan också vara ett bra underlag för diskussion om Timrås framtid.  

Konstutställningen kommer att visas i två baracker på torget under perioden 20 september till 12 oktober. Hela utställningsprogrammet hittar du på: http://ostrandvivstavarvbadhuset.blogspot.se/ 

Alla får vara med och bidra!

Det som är speciellt med programmet är att invånare och besökare i Timrå välkomnas att bidra med egna aktiviteter och förslag. Redan nu är olika workshops planerade och kommer att genomföras på InBetween. På vernissagedagen kan man bland annat prova på att åka raggarrundan med Hillbillys och Club Go-Go väcks till liv. Den 2 oktober kan man yoga med Elisabeth Oxelhöjd Timrå kommuns kultur- och fritidssamordnare.

– Jag vill verkligen passa på att uppmana Timråbor att komma och ta del av utställningen. Aldrig tidigare har vi gjort en sådan grej på torget i Timrå. Det ska verkligen bli spännande, avslutar kulturchef Bo Markusson.

Utställningen genomförs med stöd av Konstnärsnämnden, Timrå kommun, Skanska, och InBetween.

Konstnärerna

Stina Högkvist (f.1972) är bosatt i Oslo. Stina är skribent, konsthistoriker och curator, verksam både i Sverige och i Norge. Hon arbetar som curator vid Nasjonalmuseet i Oslo.

Stig Sjölund (f.1955) konstnär bosatt i Stockholm, före detta professor vid Konsthögskolan i Umeå. Stig är verksam som konstnär och frilanscurator sedan 1979. Arbetar nu i konstnärsgruppen Ride1.

Nina Svensson (f.1968) konstnär bosatt i Stockholm. Under 2014 arbetar Nina med (K-i-K), en fältstudie i Timrå kommun som konstnär, Konstnär-i-Kommun

Johanna Uddén (f. 1959) är konstvetare bosatt i Uppsala. Johanna har drivit en egen konsthall under devisen Hur svårt kan det va? Idag frilansar hon som föreläsare, skribent och curator.

Mer information:
Elisabeth Oxelhöjd, Kultur- och fritidssamordnare, telefonnummer: 070-181 54 41

Nina Svensson, konstnär, telefonnummer: 073- 061 59 67

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 17 mars 2015