Invigning av gymnasiets Studiecentrum

Publicerad den 16 oktober 2014

En plats för lugn och ro och extra stöd i sina studier – det är Timrå gymnasiums nya Studiecentrum. Onsdagen den 15 oktober samlades elever, lärare och politiker för en festlig invigning av den nya verksamheten.

Det var med gemensamma krafter som gymnasiechef Roger Åström och barn- och utbildningsnämndens vice ordförande Lisbeth Eklund (S) klippte bandet till elevernas nya Studiecentrum.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda ett komplement till den ordinarie undervisningen. Det här är en viktig resurs för både elever och lärare, säger gymnasiechef Roger Åström.

Extra stöd i sina studier

Sedan i våras har Timrå gymnasium arbetat med att planera för och utveckla sitt nya Studiecentrum, där specialpedagoger och ämneslärare samverkar för att ge elever extra stöd och hjälp i sina studier.

– Genom att samla stöd- och hjälpinsatser under ett tak kan vi hitta individanpassade lösningar, säger Agneta Sidebo, specialpedagog.

Elever förberedde invigningen

Elever från restaurang- och livsmedelsprogrammet serverade cider och snittar med lax, kalkon och gurka medan elever från samhällskunskapsprogrammets medieinriktning bidrog med Studiecentrums egendesignade folder.

Mer information:
Agneta Sidebo, Specialpedagog, telefonnummer: 060-16 32 65

 

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 23 oktober 2014