Invigning av den nya konstgräsplanen

Publicerad den 25 juli 2014 5.JPG

Efter tre månaders hårt arbete är det äntligen dags – söndag den 27 juli invigs den nya konstgräsplanen på Timrå idrottsplats.

På plats för att förklara planen invigd finns kommunstyrelsens ordförande Ewa Lindstrand, kultur- och teknikförvaltningens Lars-Åke Nyholm och kultur- och tekniknämndens ordförande Benny Eriksson.

– Alla är vinnare när det kommer till den nya konstgräsplanen. Förutom att glädja lokala idrottsklubbar och föreningar är det ett lyft för kommunen och bidrar till att göra Timrå aktivt och levande, säger Lindstrand.

Mellan 9.30–15.00 är det fri entré för de som vill se på fotbollsmatcher med ungdoms-, dam- och herrlag. För den som vill ta en fika i solen erbjuds försäljning hela invigningsdagen!

En modern plan

Konstgräsplanen, som anlagts av kultur- och teknikförvaltningen, är utformad för spel på båda längderna. Med en yta på 65 gånger 105 meter erbjuder planen spel för både sjumannalag och elvamannalag.

För att få rätt studs och friktion på konstgräsplanen har mattan fyllts med 130 ton gummikulor och 40 ton specialsand. Dessutom är den nya planen utrustad med miljöanpassad belysning, sekretariat, högtalaranläggning och läktare.

– Det känns fantastiskt kul att få vara med och inviga en av Timrå kommuns modernaste fotbollsplaner, och jag ser det som ännu ett steg i satsningen att bli Norrlands bästa fritidskommun, säger Lindstrand.

För mer information:

Lars-Åke Nyholm
Uthyrning av idrottslokaler och torgplatser
Kultur- och teknikförvaltningen
Telefon: 070-340 01 16

 

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 1 augusti 2014