Hatten av för Sebastian Norman – länets mest företagsamma

Publicerad den 12 december 2014 5 finalister 2014.jpg
Här är de fem finalisterna med Sebastian i mitten.
Fotograf: Anders Lövgren källa Svenskt Näringsliv

För tredje året i rad arrangerade Svenskt Näringsliv en företagsammast tävling och årets vinnare heter Sebastian Norman, en 26-åring som driver företaget Sebnor i Timrå.

– Oj, det var överraskande, och kul förstås, kommenterade Sebastian Norman till Sundsvalls Tidning.

Fem företagare, från olika branscher, gick till final bland de drygt 60 personer som folk hade nominerat. Bland de 1 862 rösterna hade 26-årige Sebastian Norman till sist dragit det längsta strået.

"En jobbskapare som varit målinriktad sedan barnsben och som har ett hållbart perspektiv", hette det bland annat i motiveringen till priset.

Han har drivit sitt företag i fyra år och är nu inriktad på återvinning av avfall från företag och i viss mån hushåll. Merparten av detta går sedan till kommunala energibolag där det blir fjärrvärme.

I dag har han elva anställda och vill fortsätta växa:

– Vi vill fortsätta att expandera, vi har etablerat oss lite i Stockholm och Södertälje där vi behandlar avfall.

Ewa Lindstrand, kommunstyrelsens ordförande:

– Det är fantastiskt roligt att en Timråföretagare syns och uppmärksammas i dessa sammanhang. Jag är otroligt stolt och tacksam över den kraft som finns i Timrås näringslivsutveckling.  

Håkan Strömqvist, tillförordnad näringslivschef:

– Det känns väldigt inspirerande med Sebnor och Sebastians etablering i Timrå. Vi har haft en succesiv utveckling under flera år och resultatet har infriats genom hans tydliga målbild. Vi ser fram emot hans nya expansionsplaner i kommunen.  

Läs mer på Svenskt Näringslivs webbplats(länk öppnas i nytt fönster).

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 8 september 2015