Folkligt och festligt nationaldagsfirande

Publicerad den 6 juni 2014
Nationaldagståget tågade till Vivstavarv från resecentrumet.

Det blev ett folkligt och festligt nationaldagsfirande på Vivstavarv. Tåget med Timrås Musikkår i spetsen tågade in tillsammans med Timrå Drill, Teater Thalia och många andra frivilliga som ville slå ett slag för hälsan. I år startade tåget vid resecentrumet och där fanns kommunstyrelsens ordförande Ewa Lindstrand och oppositionsrådet Tony Andersson på plats för att dela ut information om Tänk Om-kampanjen*.

Många hade tagit plats vid scenen för att ta del av dagens program. Vivstavarvsparken kokade av både aktiviteter och värme. Det var helt enkelt ett toppenväder! Musikkåren inledde dagen följt av högtidstalet av Johnny Torvaldsson som lyfte fram kommunens goda arbete med bland annat företagsklimatet, fler inflyttare och starka föreningsliv.

Prisutdelning

Efter nationalsången delades priset Årets Timråbo ut och den här gången gick det till dagens konferencier och timråprofilen Hans ”Hasse” Nordin för bland annat hans arbete med Kulturskolan.

Nytt för i år var gymnasieskolans nyinstiftade Kulturpris som skönsjungande Emelie Hellberg fick ta emot. Totalt en summa på 6.000 kronor och blommor.

Tidigare under dagen fick även våra nysvenskar ta emot ett diplom och fika. 

Runt om på området visade Timrås breda föreningsliv upp sig, allt från Timrå Hillbillys, gymnastik, teater till Röda korset.

Dagen avslutdades med Martin Häggström och band.

Nedan kommer ett bildsvep från dagen.

 

Tänk om-kampanjen handlar om att sprida kunskap till föräldrar om tonåringar och alkohol. Läs mer på Tänk om

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 15 juli 2014