Femmans salonger på Vivsta skola

Publicerad den 5 juni 2014

I tretton veckor har de förberett sig. I onsdags var det dags för Vivsta skolas femteklassare att bjuda på musik och dans i den årliga föreställningen Femmans salonger.

Det var en nervös skara elever som ägnade förmiddagen åt det sista genrepet inför onsdagskvällens föreställning i skolans aula. Förutom digra sång- och dansnummer kunde föräldrar, släkt och vänner se fram emot både mingel och att bli serverade en god middag.

Det är eleverna som kommer att servera middagen under kvällen, och efterrätten har de bakat själva, säger Katarina Kindlund, klasslärare.

Middagen bestod av potatissallad, kallskuret kött och grönsallad. Till efterrätt serverades cupcakes med grädde och hallon.

Ämnesöverskridande

Föreställningen är ett samarbete mellan två klasser i årskurs fem, med sammanlagt 26 elever. Ann-Christin Bohlin och Katarina Kindlund, klasslärare, har tillsammans med skolans musiklärare Mikael Holmberg arrangerat årets Femmans salonger.

Det är vi tre som haft huvudansvaret, men det är många ämnen involverade i föreställningen. Eleverna har till exempel byggt kulisser på träslöjden och sytt kjolar och förkläden på syslöjden, säger Kindlund.

Bra för sammanhållningen

Holmberg berättar att det har varit tretton veckor med mycket slit, men att det i slutändan är värt det.

För eleverna är det här viktigt erfarenhetsmässigt och för sammanhållningen med kompisarna, inte bara i den egna klassen utan mellan båda femmorna, avslutar Holmberg.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 23 oktober 2014