Extremt höga temperaturer

Publicerad den 24 juli 2014 wrxtåget_på_station_torget 312.jpg

Tidigare i veckan utfärdade SMHI en varning för höga temperaturer. Nu uppgraderas vädervarningen från klass 1 till klass 2 – vilket betyder att extremt höga temperaturer är att vänta.

Värmeböljan fortsätter, och det med besked. Enligt SMHI väntas maxtemperaturen kunna nå 30 grader under minst fem dagar.

– SMHI har uppgraderat vädervarningen till en klass 2 för extremt höga temperaturer, säger Andreas Hoff, Räddningschef för Räddningstjänsten Höga Kusten-Ådalen.

Klass 2

Klass 2-varning innebär att den maximala dygnstemperaturen är > 30 grader fem dagar i följd eller > 33 grader tre dagar i följd.

Enligt SMHI är klass 2 en varning för att en väderutveckling väntas som kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på Internet, radio eller TV.

Läs mer om vädervarningar: http://www.smhi.se/vadret/vadret-i-sverige/Varningar

Håll koll på saltbalansen

– Vi uppmanar att man dricker mycket och håller koll på saltbalansen. Det är extra viktigt att hålla lite extra koll på äldre människor som normalt dricker för lite vätska och nyfödda som är känsliga för värme, avslutar Hoff.

För mer information:

Andreas Hoff
Stf Räddningschef
Räddningstjänsten Höga Kusten-Ådalen
Direkt: 0612-870 421 | Mobil:0708-95 95 05

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 24 juli 2014