Ett turnerande sommarjobb

Publicerad den 26 juni 2014

Med premiär på midsommarafton började två intensiva veckor för Kulturskolans sommarband. Åtta ungdomar uppträdde tisdagen den 24 juni på Café InBetween – och visade hur ett turnerande sommarjobb går till.

Med 20 spelningar på två veckor har årets sommarband mycket att stå i. I tisdags, den 24 juni, uppträdde sommarbandet på Café InBetween i Timrå centrum. Med sång, gitarr, bas, trummor, keyboard och saxofon fyllde bandet lokalen med musik.

– Vi repeterade hela förra veckan. Det är sjukt intensiva veckor, säger Simon Olausson, gitarrlärare på Kulturskolan.

Jobbar hårt

Bandet är en del av Timrå kommuns kulturskola och erbjuder ungdomar över 15 år möjligheten till ett turnerande sommarjobb. Precis som till ett vanligt sommarjobb får eleverna ansöka om en plats i bandet, och det här året föll turen på åtta stycken ungdomar.

Moa Johansson, tidigare elev på Arenaskolan, sjunger i sommarbandet för andra året i rad. Förutom att sjunga spelar hon gitarr och piano på fritiden.

– Fast gitarr och piano spelar jag bara lite, säger hon.

Moa berättar att spelningarna har gått bra, och att hon trivs med ett turnerande sommarjobb.

– Det är riktigt kul, fortsätter Moa.

Gitarrspelande lärare

Simon Olausson och Peter Starefeldt är båda gitarrlärare på Kulturskolan, och berättar att ungdomarna jobbar hårt med repetitioner och att rodda spelningarna.

– De får lära sig väldigt mycket runt omkring själva spelningarna, som att koppla utrustningen och att packa in allt på bästa sätt. De är grymma, avslutar Simon.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 23 oktober 2014